Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Zona Franca trenca l’aïllament: l’L10 la connecta amb la ciutat

La Zona Franca ha trencat el seu aïllament històric en termes de connexió per metro. Avui el Govern de la Generalitat ha inaugurat tres noves estacions de l’L10 Sud a la Zona Franca després de sis mesos de retard.

Les estacions de Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell, ja connecten aquesta zona per enllaçar-la amb la resta de la ciutat. En la inauguració, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha tornat a reclamar al govern espanyol un traspàs “efectiu” del servei de Rodalies. “No va de colors polítics, sinó de models de gestió”, ha assegurat. Puigneró ha reclamat una gestió “des de la proximitat” i ha elogiat el model de TMB.

La construcció i posada en marxa d’aquestes tres estacions ha suposat una inversió de 120 milions d’euros. I la previsió és que es registrin més d’un milió de viatges anuals en total, segons les estimacions que es van fer abans de la pandèmia. Aquestes tres estacions i la de Zona Franca, ja en funcionament, s’eleven en viaducte durant gairebé tres quilòmetres al llarg del carrer A de la Zona Franca. D’aquesta manera, en aquest tram, el metro discorre en superfície, mentre que la resta d’estacions de l’L9 i l’L10 són soterrades.

Amb aquestes tres noves estacions, es passarà de les vuit estacions actuals en servei a 11. Les estacions que fins ara operen són les de Collblanc, Torrassa, Can Tries – Gornal, Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. Les tres primeres també formen part de l’L9 Sud. En total, l’L9 i L10 de metro sumen 37,5 quilòmetres de recorregut i un total de 32 estacions.

La posada en funcionament d’aquestes estacions s’afegeix a les obres que el Govern preveu per a completar l’L9/L10, amb una inversió de prop de 950 milions d’euros. Actualment, el sistema L9/L10 de metro compta amb 37,5 quilòmetres de línia en servei i 32 estacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cge a novembre 08, 2021 | 07:29
    Cge novembre 08, 2021 | 07:29
    NO o publicareu, però vull saber si hi ha una consIgna per no fer publicitat de qui ha inaugurat el metro, pot-ser perquè es Junts, si fos ER surtiria en portada, igual que TV3 vergonyos, es veu que o van inaugurar els ciutadans. SOU PATTICS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa