Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demana una eina que mostri en temps real els aparcaments subterranis lliures
  • CA

El grup municipal de JxCat proposarà en la comissió d’Urbanisme i Mobilitat de Barcelona d’aquest dimarts elaborar un pla de gestió integral d’aparcaments subterranis de la ciutat per conèixer en temps real les places lliures fora de calçada més properes. En un comunicat aquest dilluns, JxCat també ha explicat que la regidora Francina Vila defensarà una proposició per alliberar espai d’aparcament a la calçada, guanyar infraestructura verda, massa vegetal i espai per a la ciutadania.

Segons Vila, la situació derivada per la crisi del Covid-19 a nivell mundial ha impactat de forma decisiva a Barcelona a causa de la seva “alta densitat i per la seva compactació de serveis”, com és el cas del transport públic. La regidora ha recordat que l’Ajuntament té l’obligació d’afavorir escenaris en els quals el distanciament social sigui possible per reduir la propagació de la pandèmia. El pla haria d’estar enllestit en el termini d’un mes i oferir als conductors un instrument –localització, app…– per veure l’ocupació actualitzada dels aparcaments propers.

En aquest sentit, ha assenyalat a la tecnologia de gestió de dades com una opció útil: “Ens permeten una administració més eficient dels serveis, recursos i infraestructures de la ciutat donant resposta a les necessitats de les persones”. També instarà el govern a revisar el nombre de llicències de motosharing per ampliar la flota i treure pressió al transport públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa