Janet Sanz: “Hem reforçat les hores puntes i s’han evitat les aglomeracions d’ahir”

La tinent d'alcaldia ha explicat que s'ha anul·lat el Bicing "seguint les recomanacions sanitàries"

“Hem reforçat les hores puntes i s’han evitat les aglomeracions d’ahir”. Així ha celebrat Janet Sanz, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, que no s’hagin repetit les imatges alarmants en l’hora punta d’ahir.

TMB ja va anunciar ahir que incrementaria l’oferta a les línies de metro de més afluència en hora punta. En la mateixa línia l’empresa va comunicar que estudiava, també, la possibilitat de controlar l’accés a estacions si es produissin aglomeracions en moments puntuals. La tinent d’alcaldia, Janet Sanz, també s’hi ha referit: “Encara que tinguis bitllet, no et deixaran entrar en cas d’aglomeracions”. De moment no està fent falta: “La resposta és positiva aquest matí”, ha dit.

La suspensió del Bicing

Sanz ha defensat que el metro estigui obert: “Hem de poder garantir la mobilitat per garantir els serveis essencials”. Tanmateix, sobre la suspensió del Bicing, la tinent d’alcaldia ha explicat que s’ha actuat “seguint les recomanacions sanitàries”: “No es podia garantir la higiene i depenia molt de l’usuari: que es posés guants, que prengués totes les recomanacions possibles…” En la mateixa línia, Sanz ha dit que l’Ajuntament ha “recomanat”, “perquè no podem prohibir”, que altres empreses de sharing de vehicles també suspenguin el servei “per frenar la corba d’infeccions”.

Resultats sota mínims

L’ús del transport públic va caure ahir en picat en el primer dia laborable amb l’estat d’alarma decretat. Segons ha informat l’Ajuntament, el metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han reduït el seu passatge entre un 75% i un 80%.

Més informació

Nou comentari