Qui no ha pujat mai al bus i s’ha trobat que no duia diners per comprar el bitllet? A partir d’avui només cal dur el mòbil o la targeta bancària per poder adquirir dalt del bus un bitllet senzill. No hi ha bitllet físic i la transacció electrònica és alhora la prova que es disposa de títol vàlid en cas d’una inspecció de bitllets per part del personal de TMB.

La flota de busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb 1.070 vehicles incorporats al sistema, ja està equipada amb els datàfons necessaris per poder fer els pagaments, i converteix així Barcelona en la primera ciutat de l’Estat espanyol on s’ofereix el servei de compra electrònica del bitllet senzill a tota la xarxa. Una transformació que s’ha accelerat després que amb la pandèmia es produïssin canvis en la manera d’utilitzar el transport públic i sobretot, de fer pagaments. Es va començar a recomanar canviar les monedes per les targetes per evitar contacte, i s’ha convertit, de fet, en la forma més habitual de pagament també en les petites compres.

El sistema admet pagaments amb targetes ‘contactless’ de dèbit i de crèdit de les principals marques, així com els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents. “Volem facilitar l’accés dels usuaris esporàdics al transport públic, evitar contactes i agilitzar el servei”, ha apuntat la presidenta de TMB, Laia Bonet.

TMB i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) estudien ara implantar un sistema similar al metro i a la resta dels transports ferroviaris.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Llao a febrer 01, 2022 | 13:57
    Llao febrer 01, 2022 | 13:57
    A poc a poc i bona lletra. Si fos una empresa privada ja estaria implementat el sistema fa ANYS. De moment aniré amb la meva bici, passo del transport públic.

Nou comentari

Comparteix