Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Informadors per evitar que les bicis vagin per la vorera
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona impulsa una campanya informativa sobre la prohibició de circular en bicicleta per la vorera – excepte si és de més de cinc metres d’ample – a partir de l’1 de gener, segons ha anunciat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal. La ciutat comptarà amb 20 informadors que traslladaran, a partir del 10 de desembre, la nova regulació als ciclistes. La mesura s’aplicarà després d’haver ampliat la xarxa de carrils bici, que suma més de 200 quilòmetres d’infraestructura ciclista – amb els quals el 90% de la població disposa de vies ciclistes a menys de 300 metres de casa seva – , i després d’haver millorat també les condicions en la circulació en calçada, per les quals hauran de transitar les bicicletes si no hi ha carril bici. 

La campanya es difondrà per altres mitjans, com ara xarxes socials i suports publicitaris. La regulació entra en vigor després que es complís la moratòria que exigia que es millorés la xarxa de carrils bici abans d’aplicar la nova legislació. 

Vidal ha avisat que la Guàrdia Urbana estarà vigilant al fet que les bicicletes no circulin per les voreres. La regidora ha afirmat que Barcelona compta ara amb una “xarxa prou connectada i repartida per la ciutat”, en la qual s’inclouen zones 30 i carrers pacificats, i ha defensat que aquesta proporciona unes condicions de circulació segures, per la qual cosa representa un bon punt de partida, que s’ha de seguir millorant i ampliant, segons ella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa