Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat aprovarà una mesura perquè el transport públic sigui gratuït
  • CA

El Govern establirà la gratuïtat del transport públic dels operadors que depenen de la Generalitat en l’estat d’alarma pel coronavirus, durant el qual també planteja que els peatges siguin gratuïts.

Per tant, s’hi inclouen els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i els busos interurbans de fora de l’àrea metropolitana. Ho ha dit la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després d’un Consell Executiu reunit per videconferencia.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat farà una resolució per a de gratuïtat dels serveis de transport públic que depenen directament de la seva Direcció General de Transports i Mobilitat, i el Govern ha proposat la mesura al consorci de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Budó ha assegurat que el Govern ha convocat als consells d’administració de les autoritats de transport públic territorials per a plantejar aquesta gratuïtat temporal del servei, i que aborda la dels peatges amb el Govern central i amb les concessionàries, per a establir-la durant l’estat d’alarma.

L’Ajuntament hi votarà a favor 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat favorable a la mesura, que ha de ser aprovada a l’ATM, que està formada en un per l’Ajuntament i per la Generalitat, a més de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). “Sempre hi hem estat a favor”, ha recordat la líder de l’executiu local. “Estarem a favor de facilitar la feina dels treballadors de serveis essencials”, ha avançat Colau sobre la posició del consistori al ple de l’ATM. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa