Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment del Treball reclama a Colau que repensi els canvis en mobilitat que perjudiquen els cotxes
  • CA

Foment del Treball ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que revisi el pla de mobilitat que ha ideat per al desconfinament un cop s’ha superat la corba del coronavirus. A parer de la patronal catalana, la recuperació de l’activitat comportarà “canvis a la mobilitat” amb un retorn “previsible” del vehicle privat que serà considerat “clau” en el reforç de les mesures de seguretat i protecció contra la infecció. És per això que lamenta que l’Ajuntament camini en sentit contrari tendint a limitar la circulació d’aquest tipus de transport “fins i tot amb nova senyalització ja pintada en les calçades”. A més recorda que el sector de l’automoció és “motor de l’economia” a Catalunya i subratlla que dona feina a 143.000 persones al país.

En la seva clau estratègica, la patronal considera “necessari” impulsar la renovació del parc de vehicles privats per contribuir a la reducció d’emissions, i també subratlla que el transport públic és “essencial però insuficient”.

A més, tot i que considera que la bicicleta “ha de tenir el seu espai”, opina que una ciutat amb la disposició geogràfica de Barcelona, “amb gran atractiu turístic i per la seva condició de capital de Catalunya”, ha de tenir “a punt” una oferta global “de qualitat” en tots els àmbits de la mobilitat.

Per això critica que les limitacions de trànsit amb nova senyalització horitzontal ja pintada en artèries “importants” de la ciutat com la via Laietana, “no aportarà avantatges significatius per al transport amb bicicleta i afectarà notablement la mobilitat motoritzada en la resta de la ciutat, almenys durant el temps en què sigui necessari contenir la pandèmia”.

Segons Foment “hi ha mesures que fins i tot tenint el propòsit de reduir les emissions tenen conseqüències contràries. En aquest cas, hi ha un clar risc d’incrementar la contaminació i la congestió del trànsit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa