Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FGC estrena el primer ‘Tren del Silenci’ per evitar contagis
  • CA

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha estrenat aquest dimarts el seu primer ‘Tren del Silenci’, un comboi ja totalment logotipat per demanar als usuaris que viatgin callats. Renfe, l’ATM i TMB també demanen als viatgers d’altres transports públics que estiguin callats durant els desplaçaments, després que experts hagin alertat sobre la dispersió en aerosol de la saliva quan es parla en un espai tancat.

No serà l’únic comboi de FGC amb aquesta serigrafia. La senyalització s’estendrà en breu als 120 trens que circulen per les línies del Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla i també es col·locarà als cremalleres de Núria i Montserrat. Els trens d’FGC comptaran amb adhesius amb pictogrames –tant a l’exterior com a l’interior– per tal que els usuaris puguin identificar clarament la recomanació de mantenir el silenci, evitar parlar amb altres persones i reduir la interacció social. Tot i això, i per garantir la informació de servei, es mantindran els missatges de megafonia.

Segons FGC, la recomanació de silenci als trens pretén “apel·lar a la solidaritat” de tots els viatgers i fer que es comprometin a respectar amb civisme la resta d’usuaris en el marc de les actuals recomanacions de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM): viatjar amb la mascareta ben posada en tot moment (i per tant, no menjar i no beure durant els trajectes), la recomanació de minimitzar la interacció social, evitant parlar durant els viatges, així com seguir la resta de recomanacions dels operadors de transport. “Gràcies a la col·laboració de tots els usuaris per mantenir el silenci dins del tren s’aconseguirà un espai més còmode i per tant una experiència en el tren més agradable i satisfactòria”, han apuntat des de Ferrocarrils de la Generalitat.

“El ‘Tren del Silenci’ aporta altres factors positius al viatge: les persones que viatgin en aquest espai podran aprofitar el seu temps de desplaçament fent activitats que requereixin un cert grau de concentració, com ara llegir, estudiar o treballar”, han remarcat des d’FGC. Per aconseguir el silenci, als usuaris també se’ls demana la seva col·laboració i compromís en altres aspectes com dur els dispositius mòbils en silenci, evitar mantenir converses telefòniques i, en el cas d’escoltar música o fer servir algun dispositiu electrònic, utilitzar auriculars i abaixar el volum. En el cas que no es respectin aquestes indicacions, el personal d’FGC demanarà la col·laboració dels viatgers.

Més notícies
Usuaris esperant un tren de Rodalies. | Europa Press
Renfe també recomana viatjar en silenci per evitar contagis als trens
Notícia: Renfe també recomana viatjar en silenci per evitar contagis als trens
Comparteix
L'ATM demana estar callats a "al metro, el tramvia, el tren i el bus" com a mesura anti-Covid
Un tren d'FGC a Plaça Catalunya / Europa Press
FGC estrenarà “vagons del silenci” per evitar contagis
Notícia: FGC estrenarà “vagons del silenci” per evitar contagis
Comparteix
L’operador ferroviari insisteix que el transport públic és segur sempre que es porti la “mascareta ben posada”
La majoria dels viatgers del metro fan servir mascareta i respecten la distància física / ACN
“Silenci sempre”: recomanen anar callat al metro per evitar contagis
Notícia: “Silenci sempre”: recomanen anar callat al metro per evitar contagis
Comparteix
El CSIC demana aplicar més mesures al transport públic, que pot no ser segur
Un home gran camina carregat amb bosses de la compra, amb la boca coberta per una mascareta / Europa Press (Paco Freire)
Important descens dels casos positius a Barcelona
Notícia: Important descens dels casos positius a Barcelona
Comparteix
Baixada generalitzada a tots els districtes per segona setmana consecutiva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa