Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La facturació dels taxistes de Barcelona cau més d’un 75% per la crisi sanitària
  • CA

Un informe tècnic de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) posa xifres a la paràl·lisi del sector per la crisi sanitària. L’estudi, aprovat aquesta setmana, alerta que a partir d’aquest dissabte 4 d’abril de 2020, “la baixada de facturació d’un taxista mig de l’Àrea Metropolitana de Barcelona serà superior al 75% de la mitjana del semestre anterior”. Els taxistes fan cada dia menys trajectes, pel que “la recaptació s’aproximarà cada dia a 0 euros” fins que s’aixequi l’ordre de confinament, alerta. 

L’anàlisi, difós pel sindicat Élite Taxi, situa la mitjana mensual de facturació d’un taxista mig en 3.645 euros, segons les dades del semestre setembre 2019 – febrer 2020. Amb 168 hores treballades al mes, els ingressos per hora voltaven el 21,7 euros. Ara, en canvi, un taxista ha facturat de mitjana 5,5 euros per hora i la recaptació entre el 4 de març i el 3 d’abril s’ha quedat per sota dels mil (924 euros). Cal tenir en compte que són ingressos bruts, als que cal descomptar despeses com la gasolina o el manteniment del vehicle.

La demanda del servei es va desplomar els primers dies d’estat d’alarma i ja no s’ha recuperat, tant pel que fa a empreses sol·licitants de viatges com ciutadans particulars. “El coronavirus és el pitjor que ens ha passat”, explicaven a aquest diari diversos conductors en l’inici de les restriccions.

Caiguda de la demana de taxi a Barcelona per l’estat d’alarma / IMET

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa