Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aturat l’ERTO a l’empresa que gestiona les línies de bus de Nou Barris

L’amenaça d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que existia a Bus Nou Barris, una empresa gestionada pel grup Sagalés i de la qual Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en té la titularitat, ha desaparegut. Fonts de Sagalés informen al TOT Barcelona que “s’ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors per adoptar mesures de flexibilitat interna i evitar així la presentació d’un ERTO”. En concret, el pacte ha estat amb el representant de la UGT. 

La CGT va alertar el passat cap de setmana de la situació que vivien els 23 treballadors de Bus Nou Barris, que s’encarrega de les línies 80, 81, 82 i 83 de bus. Connecten els barris de Trinitat Nova, Ciutat Meridiana, Roquetes i Torre Baró (Nou Barris) des que el 2010 TMB externalitzés el servei. El sindicat denunciava que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) havia anunciat que cobrira totes les despeses provocades per l’estat d’alarma, cosa que feia innecessari l’ERTO. 

A més, en un document elaborat per la CGT s’incloïa una resposta de la direcció de serveis de mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en què explicava que “des de l’ATM es cobriran totes les despeses derivades de l’estat d’alarma”. Per tot plegat, el sindicat va enviar una carta a Ada Colau, presidenta de l’AMB, per demanar que es retirés la mesura que plantejava Sagalés. 

Un missatge del director de l’àrea de presidència de l’AMB recull que Sagalés li ha comunicat que no ha aplicat “cap ERTO” a Bus Nou Barris i que la companyia s’ha compromès a no presentar-ne cap. Els treballadors, però, van rebre un correu electrònic en què se’ls informava de la tramitació d’un ERTO. “Amb motiu de la tramitació de l’ERTO l’empresa ha de gestionar la sol·licitud de prestació per atur en nom dels treballadors”, diu el correu, al qual ha tingut accés aquest diari. 

Els empleats també han rebut un text en què s’especifica que “la direcció de l’empresa ha decidit abandonar la idea” de presentar un ERTO. “Les mesures a adoptar per minimitzar les conseqüències de l’extraordinària situació que vivim amb la declaració de l’estat d’alarma seran les que es negociïn a cada moment amb la representació dels treballadors”, conclou el missatge. 

La CGT celebra la marxa enrere de l’empresa

La CGT ha celebrat a través de Twitter la decisió de Sagalés d’aturat l’ERTO. “Sagalés volia aplicar un ERTO mentre van rebent diners de l’administració”, han afirmat en una piulada. 

 

Més notícies

Conductors de busos de Nou Barris denuncien un ERTO mentre l’empresa té ajudes garantides

Notícia: Conductors de busos de Nou Barris denuncien un ERTO mentre l’empresa té ajudes garantides
Comparteix
La CGT anuncia que l'administració pública els havia confirmat que l'ATM es faria càrrec de les despeses derivades de l'estat d'alarma i que hi havia indicació de no fer cap ERTO
Notícia: Conductors de busos de Nou Barris denuncien un ERTO mentre l’empresa té ajudes garantides - Mobile

Marxa enrere de l’empresa que volia acomiadar conductors d’ambulància amb un ERTO

Notícia: Marxa enrere de l’empresa que volia acomiadar conductors d’ambulància amb un ERTO
Comparteix
Transport Sanitari de Catalunya recula després d'anunciar que acomiadaria 17 tècnics sanitaris
Notícia: Marxa enrere de l’empresa que volia acomiadar conductors d’ambulància amb un ERTO - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa