Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Canviaràs el teu itinerari de transport per viatjar gratis en Renfe?

Finalment, la T-Casual, l’abonament de 10 viatges unipersonal de TMB, que permet viatjar de forma integrada en metro, bus i tramvia, només tindrà el descompte del 30% que va aprovar el govern espanyol en el paquet de mesures per controlar la inflació, i que no serà complementat en aquest cas pel Govern de la Generalitat.

Renfe gratis, metro, pagant

Així ho ha anunciat l’ATM, que aquest dimarts va fer públiques les tarifes que estaran vigents entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022 com a conseqúència de la mesura anunciada per Madrid. En el mateix període, el transport en Renfe en distàncies de fins a 300 quilòmetres serà totalment gratuït.

Per contra, altres bitllets com la T-Usual o la T-Jove sí que tindran un 50% de descompte perquè la Generalitat completarà el tram del 30% al 50%. De fet, el 50% va ser perquè inicialment el govern de Pedro Sánchez va anunciar una caiguda dels preus a la meitat per a Renfe i del 30% per a la resta de transports no espanyols. Aleshores l’executiu català es va veure empès a anunciar un complement, com també van fer altres governs com el basc.

Ara, però, Renfe serà totalment de franc a Barcelona i els transports de TMB competiran amb aquesta gratuïtat. Alguns trajectes es poden fer en Renfe per comptes de metro, però altres són inviables. Sigui com sigui, l’usuari haurà de veure quins trajectes li surten més a compte i si, per exemple, és més econòmic comprar una T-Usual, a 20 euros, que comprar 4 T-Casual a 5,70 euros si és que es fan 10 viatges a la setmana.

Per tot plegat l’enquesta d’avui us pregunta si canviareu el vostre itinerari de transport públic per fer ús de la gratuïtat de Renfe, i fins i tot si deixareu el vehicle privat per desplaçar-vos en tren o metro aprofitant la rebaixa de tarifes.

El preu de cada bitllet integrat

 • T-Casual: la targeta més usada, de 10 viatges, només tindrà un 30% de descompte. Costarà 7,95 euros en comptes d’11,35 euros a la zona tarifària 1.
 • T-Usual: amb un 50% de descompte, baixarà de 40 euros a 20 euros en la primera zona tarifària.
 • T-Jove: la targeta trimestral per a menors de 25 anys es rebaixarà de 80 a 40 euros en el primer anell tarifari.
 • T-Familiar: costarà els mateixos 10 euros que ara.
 • T-Grup: costarà els mateixos 79,45 euros que ara.
 • T-Dia: costarà els mateixos 10,50 euros que ara.
 • T-4 (Targeta Rosa):  costarà 2 euros per comptes de 4.
Poll Maker

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a agost 09, 2022 | 09:57
  Barceloní emprenyat. agost 09, 2022 | 09:57
  NOOOOOO!!,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa