Els vigilants de seguretat creuen que és “segur” que demà començaran la vaga al Prat

L'empresa Trablisa considera que "és una possibilitat" que hi hagi vaga de zel

El comitè de vaga dels vigilants de Trablisa que gestionen els controls de seguretat de l’aeroport del Prat no tenen cap esperança que l’aturada convocada se suspengui: “És segur que anirem a la vaga“, ha augurat l’assessor del comitè d’empresa que actua com a portaveu, Juan Carlos Giménez, quan començava la votació de l’assemblea que ha decidir si la protesta tira endavant.

Segons Giménez, tanmateix, no hi haurà més cua que qualsevol altre dia per passar els controls. “Les cues són provocades perquè l’aeroport s’ha quedat petit,  hi ha massa viatgers i perquè hi ha pocs filtres“, ha dit al programa El Matí de Catalunya Ràdio

Sobre la reunió de mediació d’ahir, que va acabar sense apropar postures entre empresa i treballadors, ha criticat que Trablisa va fer una proposta “de mínims”. “Aquesta empresa, que és molt mentidera, ens ha donat zero cèntims”, ha etzibat Giménez. A més, ha criticat que a principis d’any l’empresa els va fer una proposta semblant que, segons ha dit, ha incomplert. En la reunió d’ahir, ha lamentat, Trablisa va posar els mateixos punts sobre la taula.

“Vam donar resposta a totes les qüestions operatives”. Així ha contestat la directora de recursos humans de Trablisa, Pilar Albacete, a El Matí de Catalunya Ràdio després d’escoltar el representant del comitè de vaga. Tot seguit ha declarat que els treballadors fan vaga “per motius econòmics”, ja que exigeixen un augment de sou. 

Sobre la possibilitat que els vigilants facin una “vaga de zel” -que treballin a un ritme lent com a protesta- ha avisat que “és una possibilitat”. També ha desitjat que no hi hagi cues demà. 

Quant a la posició de l’empresa, Juan Carlos Giménez ha avisat que està “tranquil·la” perquè els serveis mínims dictats pel govern espanyol són del 90%. Aquesta xifra, segons ha afirmat, suposa que demà treballin més vigilants que en un dia normal, ja que actualment 50 treballadors estan de vacances i d’altres de baixa. 

Els treballadors voten avui si mantenen la vaga

Per a Giménez, l’única opció d’evitar la vaga és que l’empresa “reaccioni”. Avui els treballadors es reuneixen en assemblea per votar si accepten la proposta de Trablisa, però l’assessor del comitè de vaga ha advertit que alguns vigilants ni tan sols veuen la necessitat de votar perquè la proposta de la companyia és de mínims. La votació s’acaba a dos quarts de set de la tarda. 

Reclamen un increment salarial

En aquesta protesta, els 500 treballadors que donen el servei reclamen un increment salarial d’un euro a l’hora, que es garanteixi una plaça de pàrquing gratuïta, descansos i rotacions entre feines més o menys pesades. Els vigilants es queixen que no es respecta la paritat i que no es comparteixen les feines pesades dels controls, ja que no hi ha rotacions entre filtres amb més feina i d’altres amb menys.

Més informació

Nou comentari