Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els cotxes més contaminants ja no podran demanar salconduits en episodis de pol·lució

La Zona de Baixes Emissions (ZBE) segueix avançant en les restriccions als cotxes més antics. Després que hacin començat les multes –i que la setmana passada se sabés que els pròxims anys es vol vetar als vehicles d’etiqueta groga– s’ha decidit endurir les prohibicions als més contaminants. Fins ara, qualsevol vehicle gaudia de 10 autoritzacions cada any que li permetien circular per la ZBE en l’horari restringit. Avui, però, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que durant els episodis d’alta contaminació de diòxid de nitrogen (NO2) ja no es permetrà aquesta opció. És a dir, les excepcions quedaran anul·lades. Quan es declari l’episodi, no es podrà demanar cap autorització per aquells dies. Si el permís el tenien concedit abans, però, encara tindrà validesa.

I encara sobre aquest supòsit de pic de contaminació per diòxid de nitrogen, l’AMB ha advertit també que sancionarà amb més contundència qui se salti les normes. Així, si un cotxe o una moto dels més contaminants entra a la ZBE entre les 7h del matí i les 20h del vespre de dilluns a divendres mentre s’ha declarat l’episodi de contaminació per NO2, ja no li aplicaran una multa de 100 euros sinó de 200 euros. En la resta de vehicles també està previst augmentar el pes de les infraccions quan finalitzi la moratòria que encara gaudeixen.

En aquest sentit, l’AMB recorda que el diòxid de nitrogen és un dels contaminants més nocius per a la salut de les persones i del qual se superen en algunes ocasions els límits establerts per la Unió Europea i l’OMS. També apunta que durant l’episodi de contaminació es reforça el transport públic i s’habilita una targeta amb preus especials per promociar l’ús del tren, metro, autobús o tramvia mentre duri l’alerta pel pic de pol·lució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa