Élite Taxi amenaça amb una “guerra” si l’AMB facilita la tornada d’Uber

L'associació recorda que la plataforma treballa amb sistemes de tarifes que són "totalment diferents i incompatibles"

L’associació Élite Taxi espera que l’AMB no faciliti el desembarcament d’Uber a Barcelona després que aquest dimarts la plataforma anunciés el seu retorn a la ciutat com a aplicació per contractar el servei de taxi, ja que “no només s’obriria una guerra contra Uber sinó contra la pròpia administració”. En un comunicat, l’entitat recorda que els sistemes de tarificació del taxi i d’Uber són “totalment diferents i incompatibles”.

En aquest sentit, exposa que el sector del taxi és “intervingut i regulat per les administracions” mentre que la multinacional utilitza “preus establerts unilateralment” i “en funció dels seus interessos, que a la vegada incompleixen l’obligatorietat d’oferir transparència als usuaris”, ha afegit. “No cal que recordem a l’AMB el que significa Uber per a nosaltres, una multinacional que ha fet totes les seves aparicions en mobilitat delinquint”, remarca Élite, que veu la relació amb Uber “irreconciliable” i diu que el del taxi és un sector que “vol aquests delinqüents compulsius ben lluny”. A més, avisa que “seran mal rebuts des del primer dia, amb conseqüències nefastes que encara avui no som capaços de calibrar”.

Aquest dimarts, la multinacional va anunciar la seva intenció de tornar a operar a Barcelona i que ja ho havia comunicat a l’AMB però aquest cop a aplicació intermediària per contractar un taxi i no com a servei VTC. La multinacional va anunciar a finals de gener del 2019 que abandonava la seva activitat a Barcelona després del decret de la Generalitat que obligava els VTC a què els usuaris precontractessin el servei amb 15 minuts d’antel·lació o la prohibició d’estacionar al carrer, entre d’altres.

Nou comentari