Élite espera més sancions i mà dura contra els VTC per part de l’AMB

Tal com ha avançat el 'Tot Barcelona', les sancions a les VTC han començat aquest setembre amb una trentena de multes

Élite Taxi ha demanat a l’AMB que no afluixi el ritme i sancioni més VTC que incompleixin la nova normativa del sector –que està parcialment suspesa pel TSJC–. Tal com va avançar aquest dijous el TOT Barcelona, al setembre han començat les campanyes d’inspecció a les VTC i ja s’han posat unes 30 multes

Els taxistes s’han reunit amb la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón; i la gerent i la directora de Serveis de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), Teresa Carrilo i Pilar Molina, per tractar els assumptes més urgents del col·lectiu. Han tornat a demanar una aplicació mòbil per a tots els taxistes i modificar les condicions d’accés a la professió per millorar la qualitat del servei, entre altres coses.

Més inspectors

Un dels temes que més preocupa als taxistes és la seva batalla amb les VTC. Per això han exigit a l’AMB que “ampliï el nombre d’inspectors” i apliqui més “mà dura”. De moment l’IMT aplica el reglament, però només de manera parcial. Una de les reivindicacions dels taxistes és que les VTC portin distintius diferents per poder controlar els dies de festa intersetmanals –igual que passa amb el taxi–.

Élite Taxi ha reconegut que les “impressions són bones” amb l’arribada de Rosa Alarcón i confia que en “poc temps” es comencin a traduir en actes tangibles. “Esperem que en els pròxims día es mantinguin les inspeccions i parlem d’un volum de sancions més important”, ha dit l’associació en un comunicat. 

Més informació

Nou comentari