El sector de VTC anuncia que no renovarà els contractes dels seus conductors

Els treballadors travessen Barcelona en una manifestació fins a la plaça Sant Jaume per lliurar 4.000 signatures contra el decret a la Generalitat

El director general de Vector Ronda, Fernando Gatell, ha explicat que la nova regulació dels cotxes amb llicència VTC es cobrarà els propers dies les primeres víctimes. Els conductors a qui expira el contracte aviat no podran ser renovats i la seva companyia deixarà de fer noves contractacions. “Fins ara, fèiem entre 15 i 20 nous contractes al dia, i això canviarà automàticament”, ha anunciat Gatell. 

Treballadors de VTC concentrats a la Diagonal, aquest divendres al matí / D.C.

Treballadors de VTC concentrats a la Diagonal, aquest divendres al matí / D.C.

El conseller delegat de Vector, Miguel Ángel Toledo, ha concretat que la seva empresa és la principal tenidora de llicències VTC a Barcelona, amb més de 600 en actiu, i ha assegurat que la idea dels treballadors és quedar-se a la Diagonal, almenys fins dimarts.

Gatell, tot i això, ha explicat que si la situació legal s’aclareix i millora més endavant els treballadors que ara quedaran sense feina seran els primers en rebre una oferta per tornar-hi.

Marxa a peu fins a la plaça Sant Jaume

Els treballadors concentrats a tocar de la plaça Francesc Macià han començat aquest matí una marxa que preveu acabar a placa Sant Jaume per protestar per la situació que els pot deixar sense feina. Han començat caminant pel lateral per l’avinguda Diagonal i volien baixar per Pau Claris i seguiran per Via Laietana fins arribar a la plaça de l’Àngel i la plaça Sant Jaume, però els Mossos els han fet baixar per passeig de Gràcia.

El seu objectiu és arribar al Palau de la Generalitat i entregar les 4.000 signatures contra el decret de VTC del Govern –que marca una precontractació de 15 minuts que  l’AMB pot ampliar a una hora a Barcelona– que el sector considera letal. Les firmes s’han recollit en dos dies a peu de carrer. Paral·lelament, a Change.org hi ha una altra campanya que ja n’ha reunit més de 115.000 signatures.

Més informació

Nou comentari