El nombre de viatgers del metro a Barcelona cau un 3,1% al juny

La xifra de passatgers dels autobusos també es va reduir, però només 7 dècimes

El nombre de viatgers del metro a Barcelona va caure un 3,1% al juny en relació amb el mateix mes del 2018, fins als 33,894 milions, segons les dades provisionals de l’Estadística de Transport de Viatgers de l’INE.

Tanmateix, en el període acumulat des del gener s’ha produït un augment de l’1,8% en comparació amb els sis primers mesos de l’any passat.

Pel que fa els viatges en bus a la ciutat, el nombre d’usuaris va caure set dècimes al juny, fins als 19,3 milions, mentre que en el període acumulat es va registrar un increment del 4,7%.

Causes no identificades

El que no se sap són les causes d’aquest descens, ja que les vagues dels treballadors del metro es van acabar al maig –a principis de juny van decidir donar un període de gràcia de 100 dies al nou govern municipal– i l’atur no va pujar en el període de pèrdua de viatgers. Tot i que la disminució del nombre d’aturats va ser menor que en altres zones, a la demarcació de Barcelona hi va haver una reducció del 2,87% (7.906 aturats menys, fins als 267.764). En comparació amb el mateix mes de l’any anterior, la davallada va ser del 3,25%. Tampoc havien començat els talls per les obres d’estiu, que són a la L1, des del 29 de juny, i a la L2, des de finals de juliol.

Més informació

Nou comentari