El metro incrementa l’oferta un 7% al matí i un 18% a la tarda

TMB replica als sindicats que ha contractat 16 persones per reforçar la freqüència de pas

El metro de Barcelona ha augmentat el nombre de trens un 7% al matí i un 18% a la tarda respecte l’oferta de l’any passat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) defensa l’increment de freqüència de pas que ha aplicat des d’aquest setembre a les cinc línies convencionals de la xarxa –L1, L2, L3, L4 i L5, les més usades– per evitar aglomeracions en hora punta.

Sindicats com la CGT reclamen contractar més personal per fer sortir encara més trens i sostenen que hi ha combois sense utilitzar. Preguntada pel TOT Barcelona, la companyia pública argumenta que ja presta “el 100% de l’oferta programada” malgrat la caiguda de passatgers de nou per les restriccions d’aquest octubre. “Per això els trens van mig buits bona part del dia”, indica.

També detalla que ha contractat 16 agents d’atenció al client –personal polivalent que tant pot conduir trens com ocupar-se d’estacions– procedents de la bossa de suplents d’estiu. 

“TMB està compromesa a fer del transport públic una opció segura per a les persones que s’han de continuar desplaçant, per això continua treballant per augmentar la capacitat de la xarxa de metro amb els trens que estan arribant de l’última contractació”, afegeix.

Més informació

Nou comentari