El metro de Barcelona ha augmentat el nombre de trens un 7% al matí i un 18% a la tarda respecte l’oferta de l’any passat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) defensa l’increment de freqüència de pas que ha aplicat des d’aquest setembre a les cinc línies convencionals de la xarxa –L1, L2, L3, L4 i L5, les més usades– per evitar aglomeracions en hora punta.

Sindicats com la CGT reclamen contractar més personal per fer sortir encara més trens i sostenen que hi ha combois sense utilitzar. Preguntada pel TOT Barcelona, la companyia pública argumenta que ja presta “el 100% de l’oferta programada” malgrat la caiguda de passatgers de nou per les restriccions d’aquest octubre. “Per això els trens van mig buits bona part del dia”, indica.

També detalla que ha contractat 16 agents d’atenció al client –personal polivalent que tant pot conduir trens com ocupar-se d’estacions– procedents de la bossa de suplents d’estiu. 

“TMB està compromesa a fer del transport públic una opció segura per a les persones que s’han de continuar desplaçant, per això continua treballant per augmentar la capacitat de la xarxa de metro amb els trens que estan arribant de l’última contractació”, afegeix.

Nou comentari

Més notícies
Màquines distrubuïdores de bitllets al metro / TMB

Canvis a les màquines del metro pels oblits massius de targetes de crèdit

Després que cada dia es perdessin 100 targetes, TMB ha modificat el servei fins a reduir notablement el nombre de descuits
La majoria dels viatgers del metro fan servir mascareta i respecten la distància física / ACN

“Silenci sempre”: recomanen anar callat al metro per evitar contagis

El CSIC demana aplicar més mesures al transport públic, que pot no ser segur
Batussa al metro per una mascareta / TOT Barcelona

VÍDEO | Batussa al metro per un usuari que portava la mascareta mal posada

Els empleats de seguretat li van demanar que se la posés bé però va reaccionar agressivament
Agents dels Mossos detenen un lladre multireincident al TRAM / CME

Cop dels Mossos als lladres especialitzats en robatoris al transport públic

Interceptats 24 multireincidents a Trambaix, TramBesòs i Rodalies en 15 dies