El tram pendent des de fa anys de la línia 9 del metro de Barcelona continua encallat i no hi ha cap possibilitat que les obres es reprenguin aquest any. Segons ha explicat aquest dimecres al matí el conseller de Territori, Damià Calvet, que ha sigut entrevistat a TV3, encara que arribessin els diners, caldria començar “posar al dia els projectes”, des del punt de vista tècnic.

I, de tota manera, que els fons estiguin disponibles en breu també és incert. Calvet ha recordat que el Govern està pendent d’aconseguir un crèdit del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per reactivar els treballs, però per tramitar-lo cal que hi hagi pressupostos de la Generalitat. Per això, ara el Govern hauria de prorrogar-los, ja que de moment no hi ha acord per fer-ne uns de nous per als 2019. Segons Calvet, però, s’ha treballat “amb intensitat” per aconseguir aquest crèdit. “Si tinguéssim pressupostos, ja tindríem el crèdit”, s’ha queixat.

Nou comentari

Més notícies

Les obres de l’L9 es tornen a retardar per la falta de pressupostos

Els problemes de la Generalitat per aprovar els comptes han impedit reactivar un crèdit del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per acabar la línia

Una afectació deixa sense servei gran part de la L9 nord

Els trens només circulen entre La Sagrera i Bon Pastor