El Govern ha garantit aquest dijous que es permetrà la mobilitat arreu de Catalunya per reunir-se en els dies assenyalats de celebració de Nadal amb independència dels trams del pla de desescalada. El pla de Nadal aprovat dimecres pel Procicat establia unes condicions per celebrar les festes però fixava que la mobilitat continuava depenent del tram en què es trobés Catalunya. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han deixat clar que les famílies es podran reunir encara que visquin en municipis i comarques diferents en els dies específics de celebració, tot i que en general s’estarà aplicant com a mínim un confinament comarcal de cap de setmana.

Aquest dijous el Procicat ha decidit seguir en tram 1 a tot Catalunya durant 15 dies més, fins el 21 de desembre almenys, a causa de la frenada en la reducció de casos i l’augment sobtat de la velocitat de contagi o Rt. Tot i que semblava que això podria impedir els desplaçaments per als principals àpats de les festes, Vergés ha assegurat que encara que el 24 i 25 de desembre, 31 de desembre, 1 de gener i 5 i 6 de gener se segueixi en tram 1 o 2, la mobilitat no estarà restringida si és per fer àpats familiars amb un màxim de dues bombolles.

Tot i així, tots dos han dit que encara queden molts dies per Nadal i que caldrà veure les xifres de contagis els propers dies per veure si s’aixeca alguna altra restricció. Admeten que hi pot haver “cansament” de la població pel fet de restringir les trobades familiars, però han demanat àpats amb un màxim de dues bombolles familiars i que cada bombolla com a molt es relacioni amb dues bombolles durant la resta de dies. Vergés ha explicat que persones d’altres punts de l’estat podran venir a visitar els seus familiars aquests dies assenyalats, però ha demanat que siguin les mínimes “imprescindibles perquè hi ha una pandèmia”, amb situació greu a tot Europa i UCI força plenes.

Nou comentari