Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El conseller de Territori: “Acabar la L9 és una injecció de moral col·lectiva”
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern, Damià Calvet, ha posat en valor la rellevància d’acabar la L9 del metro. Segons ho ha definit Calvet, que ha participat en un acte de campanya de JxCat de cara a les eleccions de diumenge, acabar-la seria “una injecció de moral col·lectiva”. Calvet, que és conseller en substitució del pres polític Josep Rull, ha calculat que la L9 estarà acabada entre “2026 i 2028”.

“Significarà llocs de feina i significarà veure que es tira endavant un projecte de país”, ha defensat Calvet respecte de la L9. El conseller ha culpat l’Estat de la lentitud de les obres i ha xifrat en 946 milions d’euros la inversió que encara s’hi ha de fer. En aquest sentit, ha lamentat que la inversió estatal a Madrid és molt major que a Catalunya.

Josep Rull, que té permís penitenciari per participar de la campanya electoral, ha recordat la “manca d’estratègia” del govern de la Generalitat presidit per José Montilla entre el 2006 i el 2010, ja que va decidir començar la línia pels extrems, deixant per al final el tram central, que és el que té més importància per volum de passatgers. Amb tot, ha reivindicat que “l’esforç” de l’executiu català ha permès acabar cinc estacions.

Finalment, Rull ha demanat “mirar la lluna i no el dit” i apuntar a la clau per acabar la L9: un “estat independent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa