Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eixample Respira demana l’obertura definitiva als vianants dels laterals de Diagonal i Gran Via

La plataforma veïnal Eixample Respira ha celebrat la mesura d’obrir als vianants els laterals de Diagonal i Gran Via i ha demanat que sigui de manera definitiva. Aquest fet comporta la disminució de fins a dos carrils en alguns trams d’aquestes autopistes urbanes.

Eixample Respira creu que és un “bon punt de partida” per transformar les dues vies, augmentant l’espai per a vianants i millorant la qualitat dels espais. A més, s’aconsegueix reduir la capacitat de flux de vehicles que alhora disminueix la contaminació ambiental i acústica.

Control periòdic

Així mateix, demanen un control periòdic i freqüent per part de l’Ajuntament –de la Guàrdia Urbana, els vigilants d’àrea i els agents cívics– per mantenir els laterals tancats i evitar que les tanques siguin retirades reiteradament pels usuaris de la via. Fet que posa en risc als vianants que confien en que no hi circulin vehicles.

En aquest sentit, la plataforma proposa “mediar amb els comerços, hotels i taxistes per col·laborar a mantenir les tanques ben col·locades”. D’altra banda, també destaquen que la senyalització vertical que substitueix les tanques en els carrers secundaris “no és suficient”, per això reclamen buscar alternatives efectives i permanents que no requereixin de controls per assegurar el compliment (pilones de control d’accés o cul de sac).

Mobilitat postconfinament

Un altre dels canvis que ha patit Diagonal i Gran Via té a veure amb els carrils bus. L’avinguda Diagonal entre Pius XII i Zona Universitària –concretament en sentit Llobregat– i entre Francesc Macià i Aragó –en sentit Besòs– perdrà espai per a vehicles per, en el primer cas, disposar d’un altre carril bus de sortida de Barcelona, i, en el segon, per ampliar els carrils bus de tots dos sentits.

A la Gran Via també es traurà un carril per a cotxes en sentit Besòs en benefici del transport públic. Entre passeig de Gràcia i Marina hi haurà un segon carril bus al tronc central.

Nou comentari

Comparteix