TMB ha recomanat evitar el metro i buscar vies alternatives de transport en hores punta dilluns que ve davant la nova jornada de vaga convocada pels sindicats per protestar contra la gestió de l’empresa en la crisi de l’amiant. Concretament, el servei de metro es veurà afectat entre 7.00 i 9.00 del matí i de 16.00 a 18.00 de la tarda, a més de la franja entre 21.35 h i 22.35h.

Durant aquests períodes de temps, TMB afirma que “no pot garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania” i avisa que, si cal, s’aplicaran regulacions de passatges als enllaços com a mesura de seguretat. La vaga a TMB coincidirà amb una nova jornada de protesta convocada pel sindicat Semaf a FGC per reclamar millores en les condicions de treball i en formació i salut laboral, entre d’altres.

Serveis mínims al metro

Entre set i nou del matí, els serveis mínims al metro seran del 40% i els intervals de pas seran d’entre 6 i 10 minuts a les línies convencionals i de 14 a 27 minuts a les automàtiques (L9 Nord, L10 Nord. L9 Sud, L10 Sud i L11). A la tarda, de quatre a sis de la tarda els intervals seran d’entre 8 i 13 minuts a les línies convencionals i de 14 a 27 a les automàtiques i a la nit, els serveis mínims seran del 20%, amb intervals de pas d’una hora a les línies convencionals i de 55 a les automàtiques.

El funicular de Montjuïc circularà cada 25 minuts de 7.30 a 9 i de 16 a 18 h, i cada 10 la resta del dia. El telefèric de Montjuïc operarà en horari reduït, de 10 a 15.15 hores.

Incertesa a la plantilla

Els sindicats han denunciat que la direcció de TMB “segueix provocant la incertesa de la plantilla en minimitzar l’abast, les conseqüències i els problemes per a la salut que comporta l’ús de l’amiant”. TMB, per la seva banda, s’ha defensat assegurant que ha respost a aquesta crisi d’una manera “diligent i responsable” i que està actuant d’acord amb la normativa de prevenció i salut laboral. En aquest sentit, cita la Inspecció de Treball i Seguretat Social que desestimava dues denúncies del comitè d’empresa.

Cal tenir en compte que la convocatòria de vaga de TMB coincidirà amb una nova jornada de protesta a FGC, tal com ha anat succeint aquesta setmana tot i que amb una baixa incidència. Per exemple, aquest divendres dels 120 maquinistes cridats a la vaga en aquests torns, només cinc l’han secundat, principalment a la línia Llobregat-Anoia. Tot i que estaven decretats uns serveis mínims del 50%, finalment s’ha arribat al 87% del servei en la línia Barcelona-Vallès i al 66% en la de Llobregat-Anoia. Pel que fa als usuaris, s’ha registrat un descens del 4,6% en comparació amb un divendres normal.

Més notícies

Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes

Notícia: Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes
Comparteix
Inspecció de Treball ha avalat la gestió de TMB durant la crisi de l'amiant
Notícia: Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes - Mobile
Un cartell anuncia afectacions de la vaga de metro davant l'aglomeració de passatgers, en una imatge d'arxiu / ACN

Aglomeracions i restriccions d’accés de passatgers al metro per la vaga

Notícia: Aglomeracions i restriccions d’accés de passatgers al metro per la vaga
Comparteix
Les aturades d'avui es repetiran els dies 20 i 24 de maig
Notícia: Aglomeracions i restriccions d’accés de passatgers al metro per la vaga - Mobile

Nou comentari

Comparteix