Deu minuts per passar el control en ple agost: com si no hi hagués vaga al Prat

Els passatgers continuen arribant abans d'hora a l'aeroport però cada vegada amb menys antelació perquè els serveis mínims neutralitzen la protesta laboral

Les cues habituals a ple agost i fins i tot en altres èpoques de l’any en molts moments. Passar pel control de seguretat de l’aeroport del Prat costava aquest diumenge uns deu minuts, amb les eventuals variacions segons el moment concret, però ni en els pics l’espera no ha passat dels 20 minuts. És a dir, com si no hi hagués vaga de vigilants.

La tercera jornada de la protesta que els representants sindicals dels treballadors de Trablisa continuen dient que serà indefinida ha confirmat que els serveis mínims del 90% imposats pel ministeri de Foment han deixat la protesta laboral sense cap altre efecte que el d’atreure els periodistes i el de fer que els passatgers vagin a l’aeroport més aviat que altres vegades. Tot i així, els viatgers van reduint cada dia aquesta antelació addicional, perquè ja ha quedat clar que no trobaran res d’extraordinari al Prat.

De fet, els mateixos vaguistes són conscients que la vaga ha sigut totalment neutralitzada i es preparen per traslladar el conflicte als jutjats, ja que veuen irregularitats en la manera com s’està gestionant la protesta.

[r:1] 

Els viatgers d’avui explicaven avui a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) no havien avançat tant el desplaçament a l’aeroport com ho havien fet els passatgers que havien de volar divendres i que no sabien què es trobarien. “Venim de Lleida i normalment ja sortim amb temps, perquè no sabem com estarà la carretera. Aquesta vegada potser hem sortit una hora abans del que ho hauríem fet si no hi hagués la vaga”, ha explicat Clara, passatgera que era a l’aeroport a les nou del matí per agafar un vol cap a Munic a la una del migdia. 

El Marc, de Tona (Osona), s’ha presentat a l’aeroport a quarts de deu per enlairar-se cap a Cuba, via Madrid, a dos quarts de dues. “Hi ha bastant moviment, però suposo que és el trànsit de l’aeroport un mes d’agost“, ha dit.

Més informació

Nou comentari