Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Deu estacions de FGC estrenen màquines que recompensen el reciclatge d’envasos

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Ecoembes posen en marxa a partir d’aquest divendres a 10 estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona unes màquines amb què la ciutadania pot rebre recompenses per reciclar. El sistema funciona igual que el contenidor groc, és a dir, els usuaris hi poden llençar llaunes i ampolles de plàstic de begudes, amb la particularitat que en aquest cas poden obtenir “incentius sostenibles i ambientals”, com ara abonaments pel transport públic.

El president de FGC, Ricard Font, ha explicat durant la presentació que la voluntat és “posar en marxa estacions 4.0”, que vagin més enllà del transport públic i facilitin “altres iniciatives que tenen a veure amb la lluita contra el canvi climàtic”. L’objectiu és “incentivar el reciclatge de llaunes i ampolles”, ha explicat el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué. Per tal d’accedir a aquest sistema, els usuaris s’han de registrar a la webapp de ‘Reciclos’ i, un cop llencin els envasos a la màquina els hi apareixerà un codi QR que han d’escanejar per tal de guardar els punts, anomenats ‘reciclos’, a la seva sessió. A banda de premis, els punts també es poden donar a altres causes de caràcter solidari, com ara el Banc d’Aliments de Catalunya.

Aquest sistema de ‘Reciclos’, un Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) ja estava present a setze municipis catalans, entre els quals els pioners van ser Sant Boi, Granollers, Igualada i el Pla de l’Estany. Entre tots aquests s’han generat 200.000 punts ‘reciclos’, ha explicat el gerent d’Ecoembes. Ara el sistema “fa un pas més”, segons Balagué, i arriba també a deu estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, que s’ampliaran abans de finals d’any.

Des d’aquest divendres, les màquines ja estan instal·lades a les estacions de Provença, Martorell Central, Plaça Espanya, Sarrià, l’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu / Gràcia i Vallparadís Universitat. A partir de la setmana que ve també n’hi haurà a Plaça Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador.

Catalunya, pionera a l’Estat

A banda de Barcelona, el gerent d’Ecoembes ha explicat que el sistema arribarà a altres territoris de l’estat durant el pròxim any. “Cal anar a cap a un sistema d’economia circular per donar resposta als nous objectius legislatius marcats des d’Europa”, ha apuntat Balagué.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa