Els treballadors d’Iberia al Prat han desconvocat la vaga després de l’última reunió de mediació entre empresa i plantilla. El comitè d’empresa havia convocat aturades divendres i dissabte per protestar per la temporalitat de la plantilla. La reunió entre les dues parts encara no ha acabat perquè s’està acabant de perfilar l’acord, segons fonts del departament de Treball.

El sindicat majoritari al comitè d’empresa, UGT, ha informat de la desconvocatòria, que ha qualificat de “treva”. La mediació de la Generalitat ha estat clau, i des de la UGT han afirmat que “l’administració ha demostrat estar a l’alçada”. La proposta que ha desbloquejat la situació ha estat la d’una comissió de seguiment dels acords a què s’arribin en aquesta reunió, que ha sortit de Treball.

L’oferta que Iberia ha posat sobre la taula és, per al sindicat, “insuficient”. “No arriba ni al 15% de les necessitats”, critiquen des del comitè de vaga. La plantilla reclama que 400 treballadors passin de temporals a fixos. 

La vaga desconvocada hauria estat la tercera en un mes, després que el 28 i 29 de juliol i el 24 i 25 d’agost els treballadors fessin aturades. 

Comentaris

    fideli Agost 28, 2019 | 17:06
    vagues de sindicats españols... quines instruccions tenen? ... cobrant, clar...

Nou comentari

Més notícies

Sis vols anul·lats entre Barcelona i Madrid per la vaga del personal d’Iberia

Clients que tinguessin un bitllet comprat abans del 21 d'agost el podran canviar per un altre dels pròxims dies

Vueling cancel·la 112 vols per la vaga d’Iberia al Prat

La companyia pren mesures preventives per evitar problemes aquest cap de setmana