Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El desconfinament aguditza la guerra de la superilla d’Horta
  • CA

Encara passen massa cotxes per la superilla d’Horta creada a la plaça Eivissa i al seu voltant. Col·lectius veïnals com ara el Pícnic per la Superilla havien traslladat aquesta queixa a finals de l’any que ve. Ara, i al contrari del que podria semblar, la crítica és la mateixa. Malgrat l’estat d’alarma que restringeix el moviment, el mateix grup ha lamentat en un comunicat que “la superilla d’Horta segueix sent un espai per a cotxes accelerats”.

És per això que el col·lectiu exigeix, en el comunicat difós a Twitter, que es talli el trànsit al carrer d’Horta, que surt de plaça Eivissa i connecta amb el carrer Campoamor, de 6 a 23 hores “tal com s’ha fet algun dia sense cotxes”. També sol·liciten que es dediqui un carril del passeig Maragall a bicis i patinets. “Malgrat la situació excepcional, les calçades segueixen sent exclusivament pels pocs vehicles que hi circulen”, alerta Pícnic per la Superilla, un col·lectiu amb un nom que recorda a Pícnic per la República. 

“Si el districte i l’Ajuntament són incapaços de dur a terme aquests canvis ni tan sols a una superilla, quedarà clar que tot l’urbanisme tàctic del que parlen i la ciutat verda i sostenible que volen construir és tan sols paper mullat”, adverteix el col·lectiu, que es posa “a disposició” del districte.

Enganxada amb el conseller portaveu dels comuns

El conseller portaveu del comuns a Horta-Guinardó, Víctor Valls (Barcelona en Comú), s’ha sentit interpel·lat i ha recordat al grup en diverses piulades que no han assistit al grup de treball de la superilla. “Gràcies per l’oferiment però novament declinem participar com a moviment en aquest espai i optem per fer-ho des de la mobilització organitzada”, ha contestat el grup.

“No se què n’opinaran les veïnes i associacions que participen a diferents grups de treball que els considereu “tutelats” per l’administració”, ha plantejat Valls. “Aquests punts que vosaltres vau prometre no s’estan complint, per tant creiem que participar d’aquest espai és blanquejar una mala implementació”, ha respost el col·lectiu veïnal.

La regidora del districte és Rosa Alarcón​, del PSC. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa