Creixen els usuaris que arriben a l’aeroport del Prat en transport públic

L'Aerobús augmenta gairebé un 3% els passatgers respecte al primer semestre de l'any passat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha detallat aquest dilluns en un comunicat que els mitjans de transport públic que connecten amb l’aeroport de Barcelona-El Prat han augmentat el seu nombre d’usuaris.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antonio Poveda, ha assegurat que estan impulsant un canvi d’hàbits en la mobilitat metropolitana, que “també passa per aconseguir gestionar correctament els fluxos de mobilitat al voltant de grans infraestructures”.

“El transport públic ha de ser sempre la primera opció, i per això treballem contínuament en reforços i millores que facin possible que cada dia se sumin nous usuaris”, ha afegit Poveda, que ha recordat que la voluntat de l’AMB és oferir alternatives per facilitar un canvi d’hàbits que permeti millorar la qualitat de l’aire.

L’Aerobús -de titularitat i gestió de l’AMB- va registrar el primer semestre de l’any 2.953.340 viatgers, xifra que representa un 2,8% més que el mateix període de l’any anterior.

També han augmentat els usuaris que acudeixen en línies diürnes de bus metropolità, que en el seu conjunt han crescut un 8,1% respecte a l’any anterior -un 30% respecte a fa cinc anys-, i el servei nocturn del Nitbus va registrar el 2018 un increment del 16% respecte a l’any anterior.

Quant al Metro, la L9 Sud -que connecta la Zona Universitària amb les dues terminals de l’aeroport- ha incrementat més d’un 53% els seus usuaris des que es va posar en funcionament el 2016, incloent les validacions de la L10 Sud des de setembre de 2018 a finals d’any.

Nou comentari