Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La contaminació a Barcelona cau un 64%, segons una organització ecologista

Un informe d’Ecologistes en Acció elaborat a partir de dades oficials conclou que la reducció dràstica del trànsit a causa del confinament per coronavirus s’està traduint en una millora sense precedents de la qualitat de l’aire; amb un 64% menys de contaminació a Barcelona.

Segons indica l’organització en un comunicat aquest dijous, la millora de la qualitat de l’aire està sent general, tant al centre com a la perifèria, “si bé persisteix una certa diferència entre la contaminació registrada, major en les estacions orientades al trànsit que en les d’àmbit residencial”.

Concretament, l’informe indica que, en les grans ciutats, la reducció del trànsit ha aconseguit descensos “molt importants” en els nivells de diòxid de nitrogen (NO2): un 77% a les Rondes de Barcelona en comparació al mateix període de l’última dècada.

L’organització ecologista subratlla que aquesta reducció de la contaminació s’ha produït en el marc “d’una situació extrema, en absolut desitjable, que està originant greus problemes a moltíssimes persones“; però celebra que les dades demostrin el vincle entre el trànsit i la contaminació urbana.

“Aquesta dramàtica situació creada per la pandèmia del Covid-19 ve a corroborar alguna cosa en el que ve insistint Ecologistes en Acció i tota la comunitat científica: que la reducció del trànsit motoritzat a les ciutats té clars efectes en la disminució de la contaminació, alguna cosa que al seu torn suposa una important millora de la salut pública”.

Per aquest motiu, l’organització considera que una vegada se surti de la crisi i del confinament, “aquesta constatació hauria de marcar les polítiques de mobilitat urbana, implantant zones de baixes emissions ambicioses, recuperant el transport públic i potenciant la bicicleta i el trànsit per als vianants, com a mitjans de transport alternatius al vehicle a motor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa