Els conductors VTC rebutgen “categòricament” el decret i mantenen la pressió

Els xofers es concentren aquest dimarts a la plaça Sant Jaume durant la reunió del consell de Govern

Els conductors de VTC rebutgen “categòricament” el decret del Govern per regular el sector, que previsiblement s’aprovarà aquest dimarts al Govern i establirà com a obligació que s’hagi de contractar amb un quart d’hora d’antelació.

Segons indiquen, un cop analitzada la reunió que han mantingut aquest dilluns amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, consideren que el decret significa el seu “enterrament laboral” i els fa sentir “treballadors de segona”. Afirmen que és un decret “escrit per al col·lectiu del taxi”. El col·lectiu reclama tornar-se a reunir amb el Govern per “solucionar el problema”, així com que el redactat del decret es faci comptant amb la seva opinió.

Aquesta tarda els treballadors semblaven disposats a acceptar els 15 minuts de precontractació, després de la reunió que han mantingut amb Calvet. Segons ells, el conseller els ha remarcat que la precontractació d’una hora depèn del fet que l’Àrea Metropolitana de Barcelona trobi que hi ha motius per aplicar-la, cosa que Calvet no veuria clar.

El conseller els ha refermat la intenció d’incloure el quart d’hora de precontractació i els ha traslladat que hi ha un projecte de llei en marxa amb “totes les parts” que tindrà en compte les reivindicacions tant del sector dels VTC com dels taxistes. Inicialment han sortit esperançats, però posteriorment s’han reunit i han canviat de punt de vista.

Els conductors del servei VTC tornaran a concentrar-se aquest dimarts des de dos quarts de nou del matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Més informació

Nou comentari