Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els conductors de VTC decidiran demà noves protestes després de l’aprovació del decret
  • CA

Stefano Panitti és un dels 700 conductors de VTC, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat avui a la plaça Sant Jaume per pressionar i evitar in extremis que s’aprovés el decret que regula la seva activitat. No ho han aconseguit i el Govern ha tirat endavant la nova regulació​. Ara, Panitti anuncia al TOT Barcelona que els xofers mantindran les protestes i que decidiran quins passos seguir en una assemblea que celebraran demà. “Volem parar l’acomiadament de treballadors i el decret”, afirma.

[r:1]

Panitti és originari de Bolonya i treballa com a conductor de Vector – l’empresa que opera llicències de VTC amb Cabify -, des del novembre del 2017. Té 54 anys i en porta 27 a Barcelona, i ha treballat durant anys al sector del tèxtil. Després de quedar-se sense feina al gener del 2017 va començar com a xofer. “Era una feina com qualsevol altra”, recorda. “Em busco la vida”.

Ara tem que la limitació del servei de les VTC, que obligarà els usuaris a demanar un Uber o Cabify amb 15 minuts d’antelació, el deixi sense feina. L’empresa per la qual treballa, Vector Ronda, va ratificar ahir la intenció d’acomiadar Stefano Panitti i la resta de la seva plantilla a Barcelona: un total de 1.000 treballadors. “Si s’aprova el decret ens anem a l’atur”, lamenta Panitti. 

El “xantatge” dels taxistes

Panitti és un dels organitzadors de la protesta de conductors de VTC i es queixa que no s’ha tingut en compte el seu sector en les negociacions sobre la nova regulació. Denuncia que la Generalitat ha cedit al “xantatge” dels taxistes i demana una regulació consensuada. I exigeix que se’ls escolti: “Els taxistes no et deixen ni parlar”.

Sobre la compatibilitat entre les VTC i el taxi, opina que operadors com Uber i Cabify ja treballen amb precontractació, ja que s’han de sol·licitar amb l’app i no es poden aturar al carrer com els taxis. 

El conductor italià es va sumar a la protesta de la Diagonal, que s’aixecarà avui, diumenge i des de llavors amb prou feines ha passat per casa, segons admet. Amb ell centenars de xofers es concentren a la plaça Sant Jaume davant del palau de la Generalitat, on el Govern està reunit per decidir si aproven el decret regulador. En declaracions a Europa Press, el portaveu dels conductors Carlos Segarra, de Cabify, ha explicat que han lliurat més de 150.000 signatures a la Generalitat contra el decret, de les quals més de 147.000 s’han recollit en línia i unes 10.000 en paper.

Més notícies
Conductors de VTC: abans precaris que aturats
Notícia: Conductors de VTC: abans precaris que aturats
Comparteix
Tres treballadors expliquen les condicions laborals dels conductors d'Uber i Cabify

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa