Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Conductors de busos de Nou Barris denuncien un ERTO mentre l’empresa té ajudes garantides

Treballadors de l’empresa que fa funcionar 4 línies d’autobus a Nou Barris denuncien que han patit un expedient de regulació temporal (ERTO) mentre la companyia per a la qual treballen podria seguir aprofitant-se de les ajudes de l’administració pública. Es tracta d’un servei de busos que va quedar externalitzat i que gestiona l’empresa anomenada Bus Nou Barris, que depèn del Grup Sagalés, des de 2010. Davant d’aquests fets, la CGT ha enviat una carta a l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, per demanar-li que s’interessi pel tema i aconsegueixi que es retiri l’ERTO. Si això no succeís, els treballadors d’aquesta secció sindical demanen que s’estripi la subrogació del servei amb aquesta companyia. 

La plantilla inicial d’aquest servei noubarrienc, segons el plec de condicions del concurs per explotar-lo, era de 21 conductors, 1 mecànic i 1 administratiu. Han estat aquests treballadors els que la setmana passada van rebre la comunicació de l’inici d’un ERTO, assegura la CGT. Cobreixen les línies 80, 81, 82 i 83 que connecten els barris de la Trinitat Nova, Ciutat Meridiana, Roquetes i Torre Baró.

En el document sindical també s’especifica que davant la crisi del coronavirus ja es va establir que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) compensaria els operadors de transport públic econòmicament. Fins i tot inclouen una resposta que els hauria donat la Direcció de serveis de Mobilitat de l’AMB quan van preguntar per la situació. “Des de l’ATM es cobriran totes les despeses derivades de l’estat d’alarma, en especial els treballadors afectats per reducció de servei. Les nostres empreses tenen indicació nostra de no fer ERTEs per als nostres serveis”, diu el text. 

Així doncs, els conductors afectats per l’ERTO no entenen com l’empresa els ha aplicat aquest expedient mentre els responsables de transport públic els estan garantint una compensació. Per aquest motiu, la CGT promet seguir la via de denúncia des d’Inspecció de Treball fins als tribunals per un “atropellament contra la plantilla del Bus Nou Barris” i per un “abús contra l’administració pública”

Pots llegir el document sencer aquí

També ho ha explicat a Twitter el jove Mikel Martínez, conegut per seguir de prop els detalls de la mobilitat amb autobús a Nou Barris. 

 La CUP del districte, a més, també ha compartit la denúncia laboral. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa