Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos conductors de bus ingressats a l’UCI per coronavirus
  • CA

Els conductors de bus tampoc escapen del Covid-19. Dos d’ells estan ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI), segons va transcendir ahir a la reunió del comitè de coordinació del coronavirus. La sessió, que es va fer de forma telemàtic, va comptar amb la participació dels membres del comitè i de la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón

La informació que es va traslladar als assistents va constatar que cinc treballadors de Transports de Barcelona –l’empresa que gestiona la xarxa de bus de Barcelona– han donat positiu. Quatre són conductors, dos d’ells a la UCI i dos ingressats a l’hospital, i un d’ells és auxiliar de pati, que es troba confinat a casa. TMB no té constància de cap contagiat al metro ni entre els empleats d’oficines.

Pic de circulació de trens a la L5

Pel que fa a l’oferta al subsòl, els representants de la companyia de transports van admetre un pic d’oferta a l’hora punta del matí, entre les 6.30 i les 9.30 hores, de fins al 74% a la L5. Respecte a un dia laborable qualsevol, però, la circulació de trens, és a dir, l’oferta, és del 67%, segons es va dir a la reunió. L’acta de la sessió, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona, xifra en un 21% els maquinistes i Agents d’Atenció al Client (AAC) que no van a treballar perquè són vulnerables al coronavirus. 

A la sessió telemàtica també es va parlar de tancar estacions o de fer talls d’alguns trams de línia. Dilluns i dimarts de la setmana que ve “es valoraran” aquestes opcions per traslladar-se a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que té l’última paraula en aquest sentit. 

Crítiques de la CGT

La CGT ha criticat la “falta de responsabilitat” de la direcció de TMB perquè van anul·lar una reunió del comitè de seguretat i salut. A més, ha demanat que s’indiqui el nombre màxim de passatgers als busos perquè els viatgers en tinguin constància. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa