El comitè d’empresa del metro acusa TMB d’haver “permès” nou vagues

Insisteix que la voluntat dels treballadors "és i segueix sent" trobar solucions

El comitè d’empresa del metro ha acusat TMB d’haver “permès” nou vagues dels treballadors “sense importar-li el més mínim” el perjudici als usuaris. Els representants de la plantilla han traslladat la decisió que van prendre en l’assemblea del sis de juny donar 100 dies de gràcia a l’Ajuntament un cop constituït després de les eleccions del 26 de maig i ha descartat convocar noves mobilitzacions aquest estiu, que es preveu més complicat pels talls entre Clot i Fondo, que va avançar el TOT Barcelona, de la línia 1 durant dos mesos o d’altres durant cinc setmanes a les línies 2 i 5.

Els treballadors del metro van prendre aquesta decisió en l’assemblea celebrada el passat 6 de juny perquè la nova direcció de l’empresa resolgui la crisi de l’amiant i d’altres conflictes com l’automatització, els acomiadaments “improcedents”, els drets de la borsa d’estiu i l’acord de jubilació parcial per a aquest any. El president del comitè d’empresa, Eduardo Quijano, ha afirmat que els motius que els han portat a convocar nou jornades de vaga són “d’extrema gravetat ja que estan en joc la salut dels treballadors i el futur dels llocs de treball per poder oferir un servei òptim i de qualitat”.

En un manifest llegit davant els mitjans de comunicació, Quijano ha acusat l’Ajuntament d’actuar amb “irresponsabilitat de cara la ciutadania” i de “no estar a l’atura” i ha criticat que la direcció de TMB porti més de 88 dies sense reunir-se amb la representació sindical. L’objectiu de concedir aquests 100 dies de gràcia, ha dit, és “facilitar a l’actual ajuntament un marge de temps perquè valori la situació generada per la directiva de Metro Barcelona i trobi la solució al conflicte”.

Així mateix, Quijano ha manifestat la voluntat dels representants sindicals “és i segueix sent” trobar solucions i que estan “disposats” a asseure’s amb la direcció.

Sobre la continuïtat del conseller delegat de TMB, Enric Cañas​, el president del comitè ha assenyalat que es tracta d’una decisió “política” i ha recordat que els representants dels treballadors ja van demanar la seva dimissió arran de la gestió de la crisi de l’amiant.

Més informació

Nou comentari