Colau envia una carta als veïns per justificar la Zona de Baixes Emissions

Defensa la necessitat d'aplicar restriccions al trànsit més contaminant i admet els "dubtes" que pot generar

Alguns veïns de Barcelona han rebut en els últims dies una carta signada per l’alcaldessa de la seva ciutat. Ada Colau signa un text adreçat als barcelonins i que justifica una de les mesures estrella del govern municipal que lidera: la Zona de Baixes Emissios (ZBE). Aquesta iniciativa comporta restriccions al trànsit des de l’1 de gener tot i que fins a l’abril entrar a la ZBE amb un vehicle contaminant no comportarà multes. “Som conscients que els canvis, de vegades, generen dubtes”, admet Colau en la missiva. 

“M’adreço a tu perquè, com jo, estimes Barcelona”, escriu l’alcaldessa a l’inici de la carta. A partir d’aquí la líder de l’executiu local argumenta la necessitat d’aplicar mesures per enfrontar-se a l’emergència climàtica i als efectes dels gasos contaminants. “A Barcelona tenim uns nivells de contaminació que no es poden suportar, superiors als establerts per l’Organització Mundial de la Salut”, diu a la carta. 

Colau enumera diverses mesures que l’Ajuntament ha posat en marxa per combatre el canvi climàtic, com a “promocionar l’ús de la bicicleta, la pacificació de més carrers i la creació de superilles“. “Però això no és suficient”, continua l’alcaldessa de la capital catalana. I és per aquest motiu, aprofundeix, que Barcelona ha creat la ZBE. “On ara veiem incerteses hem de veure l’oportunitat única de construir-hi la Barcelona que volem”, expressa.

Finalment, remarca que facilitaran “l’adaptació” a les restriccions al trànsit. Posa de relleu les exempcions a famílies vulnerables i les autoritzacions que es poden demanar per circular durant un dia. “Gràcies per ajudar-nos a fer-ho possible”, conclou Colau.

Més informació

Nou comentari