Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Coixins berlinesos als carrers amb nous límits de velocitat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona s’ha afanyat aquestes últimes setmanes perquè es compleixin les noves restriccions de velocitat que deixen tot els carrers secundaris de la ciutat amb un màxim permès de 30 quilòmetres per hora pel que fa a la circulació rodada. I ha trobat un aliat especialment útil: el coixí berlinès. Tal com ha avançat Betevé, darrerament s’ha intensificat la instal·lació d’aquests elements que es col·loquen al centre d’un carril i que forcen a reduir la marxa per passar-hi per sobre.

Se n’han trobat exemples de noves instal·lacions de coixins berlinesos a carrers com Pi i Margall o Escorial –a Gràcia– però també al carrer del Clot, el de Sicília o la carretera de la Bordeta, apunta la televisió pública barcelonina. Els principals beneficiats són els vianants i els ciclistes, que augmenten la seguretat respecte els vehicles motoritzats.

Aquesta nova aposta exemplifica el compromís del govern municipal amb la mesura impulsada l’1 de març, que passava a limitar a 30 quilòmetres per hora 112 quilòmetres de la ciutat. L’any vinent, a més, es volen sumar 100 quilòmetres és al mateix ritme de circulació. De fet, entre les vies que està planejat transformar hi ha la Via Laietana, el carrer Diputació, el carrer Consell de Cent, el carrer Doctor Pi i Molist o el passeig de Torras i Bages. Així, el consistori arribaria a tenir una ciutat on el 75% de la xarxa de circulació serien carrers 30.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Vidal a agost 24, 2020 | 09:31
    Jordi Vidal agost 24, 2020 | 09:31
    I les avaries provocades per aquests coixins les pagarà l'ajuntament?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa