La combinació Barcelona i cotxe és garantia d’un cert neguit si no disposem de pàrquing privat o no trobem zona d’aparcament regulat. I més encara, en un dia de pluja… Però si no tenim més remei que agafar el vehicle privat, sempre podem recórrer als centres comercials de la ciutat com a refugi per unes hores. Són pàrquings grans -gairebé impossible no trobar una plaça disponible- i a més, molts ofereixen algunes hores de franc sense necessitat de fer compra, o si tens algun tiquet, pots aconseguir hores extra. Naturalment, no podrem aparcar el cotxe de franc tot el dia, però sí si ens toca fer encàrrecs, tenim alguna reunió, un dinar… Aquí una llista de centres comercials on podeu intentar-ho.

Llista de centres comercials amb pàrquings

Diagonal Mar: ofereix 3h de pàrquing gratuïtes al dia. No proveu de sortir i tornar a entrar, perquè hi ha un lector de matrícules i no podreu tornar a gaudir de les 3h. En tot cas cada hora extra costa uns 3 euros.

Les Glòries: en aquest pàrquing tens 2h gratuïtes. La resta es paguen a 3h l’hora. Però si fas una compra de 20 euros al supermercat Carrefour, et donaran una targeta per tenir 2h més extra de franc. Per tant, tens un màxim de 4h gratuïtes per aparcar en aquest centre comercial.

La Maquinista: aquest pàrquing és totalment gratuït, sense límit d’hores. Disposa de dos pàrquings, l’exterior i l’interior.

Maremàgnum: Maremàgnum: compta amb 826 places i servei 24 hores amb tarifes i abonaments diferents. Des d’un abonament diari de 12h per 10€ fins a una tarifa general de 0,053€/min. A més, disposa d’una zona per carregar motos i cotxes elèctrics, i un altre espai amb 74 places per a bicicletes (gestionat per Don Cicleto) al que es pot accedir a través d’un codi privat.

L’Illa Diagonal: aquest centre comercial no ofereix estacionament gratuït per als seus clients i té una tarifa de 2,85 euros l’hora. Penseu, però, que els caps de setmana no es paga la zona blava als voltants del centre, i si teniu una mica de paciència podeu trobar aparcament de franc.

Les Arenas: estacionament de pagament sense cap possiblitat d’obtenir descomptes.

El Centre de la Vila: aquest centre comercial -polèmic per estar deixat de la mà de déu- ofereix només 1.000 places de pàrquing i són de pagament.

Aparcar fora de Barcelona i agafar el tren o el metro

Gran Via 2-Hospitalet: 3h de pàrquing gratuït cada dia (els diumenges tot el dia) i les següents hores es paguen a 0,5 cèntims el minut, és a dir, 3 euros l’hora.

Ikea: Segons la temporada, l’aparcament és gratuït sense limitació horària, però hi ha hagut temporades en què la cadena sueca ha posat la barrera i ha ofert aparcament gratuït als seus clients, que han de passar per caixa per validar el tiquet. Per festes, la barrera es baixa.

Splau-Cornellà: aquest centre comercial ofereix aparcament gratuït tot el dia i sense cap necessitat de comprar, de fet, no cal ni recollir el tiquet. Així que és una bona opció per passar el dia i no patir per aparcar ni pagar.

Nou comentari

Comparteix