Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Centenars de ciclistes reclamen un carril bici al túnel de la Rovira
  • CA

Centenars de ciclistes es van reunir la nit del divendres per reclamar un carril bici que permeti creuar el túnel de la Rovira, que uneix el Carmel amb el Guinardó. Entre 300 i 400 persones convocades pel moviment Massa Crítica van prendre el túnel per un dia i el van inundar de bicicletes.

“Demanem a l’Ajuntament que tingui en compte la seguretat i la salut dels ciclistes en el moment de realitzar l’estudi per habilitar el carril bici”, expliquen des de la plataforma. L’alternativa al túnel ara mateix passa per salvar un desnivell important i, a més, tampoc hi ha carrils bici segurs per utilitzar-la.

Sense notícies de Mobilitat

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, que també és regidora d’Horta-Guinardó, va assegurar durant una trobada amb els veïns que es tractaria la qüestió en una taula de mobilitat que havia de tenir lloc al juny, però de moment no han rebut cap més informació al respecte. “Hem contactat dues vegades amb el districte d’Horta-Guinardó i portem sis mesos esperant resposta”, critiquen.

La Massa Crítica és un moviment ciutadà que es reuneix cada primer divendres de mes a l’Arc de Triomf per reclamar els drets dels ciclistes i lluitar per una ciutat més sostenible. Cada dia fan un recorregut diferent i aquest divendres van triar el tunel de la Rovira per fer la seva reivindicació, però també van passar per la ronda del Guinardó, el carrer Balmes, la plaça Catalunya i van acabar a la platja de la Barceloneta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa