Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El carrer Aragó canvia el trànsit de cotxes per hamaques, esports i ball
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat el trànsit del carrer Aragó, aquest diumenge de 7 a 17 hores en la segona edició de la iniciativa Obrim Carrers, després que ahir es tallés la Via Laietana, Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia, amb l’objectiu de “recuperar els carrers per a les persones”. La iniciativa va començar el primer dissabte de febrer amb el tall a la Via Laietana entre plaça Urquinaona i plaça Antonio López, mentre que el carrer Gran de Gràcia es va tancar entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón.

Es calcula que per aquests carrers deixen de passar una mitjana de més de 10.000 vehicles i s’alliberaran 209.780 metres quadrats de carrer per a destinar-los a activitats per al vianant.

Activitats programades

Amb l’objectiu que les persones puguin gaudir de l’espai als carrers, entre les 10 i les 15 hores, el carrer Aragó acull una trentena d’activitats entre les quals hi haurà tallers, jocs, bàdminton, ping pong, futbol, música, sardanes o swing, entre altres. A més, s’han instal·lat cinc estructures de petites dimensions que faran de miradors des d’on es podrà observar com és el carrer Aragó sense cotxes.

Algunes imatges mostren com, fins i tot, el tall del trànsit ha servit perquè alguns prenguessin el sol amb hamaques.

Patinadors i veïns amb ganes de sol comparteixen el carrer Aragó / Ajuntament 

En altres casos, s’ha preferit per fer tot el contrari i aprofitar l’absència de cotxes per fer esport. És el cas de l’espai entre els carrers de Girona i Bailén, on s’ha ubicat la zona per al roller test preparatori per a la Barcelona Roller Marathon del 24 de maig

Patinadors pel carrer Aragó el dia d’Obrir carrers / Ajuntament

A les xarxes socials alguns usuaris s’han volgut sumar a la celebració d’aquesta iniciativa i han compartit més imatges de la jornada. 

A Via Laietana, Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia també hi van haver activitats i propostes lúdiques, i en el cas de Sants-Creu Coberta es van habilitar dos escenaris amb programació organitzada pels comerciants i entitats locals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teix a març 08, 2020 | 09:09
    Teix març 08, 2020 | 09:09
    Bé, aquests carrers queden descarregats de trànsit, no s'hi passa i s'hi fa festa major: el trànsit passa per altres carrers, que en queden recarregats i embussats. Arriobaràr que la Colau, en entrar a Barcelona, ens faci carregar el cotxe al coll.
  2. Icona del comentari de: Ricard a març 08, 2020 | 11:27
    Ricard març 08, 2020 | 11:27
    D'entrada la iniciativa no m'agradava, però quan he vist tants nens i grans a peu i en bicicleta he canviat d'opinió. Un diumenge al mes de tancament tampoc és gran cosa. El que sí que crec és que s'ha d'aplicar amb criteri. Per exemple, per què tancar el trànsit a les 7 si encara hi passen pocs cotxes? Seria millor de 9 del matí a 5 de la tarda i punt en horari d'hivern i potser més tard en horari d'estiu. També caldria tenir en compte que els dies plujosos la gent no usarà l'espai

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa