El carrer Aragó estarà tancat al trànsit aquest diumenge de 7 a 17

El carrer Aragó acollirà una trentena d'activitats entre les quals hi haurà tallers, jocs, bàdminton, ping pong, futbol, música, sardanes o swing

L’Ajuntament de Barcelona tancarà el trànsit del carrer Aragó, aquest diumenge de 7 a 17 en la segona edició de la iniciativa ‘Obrim Carrers’, en la qual també es tallarà el dissabte Via Laietana, Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia, per on deixaran de passar una mitjana de més de 10.000 vehicles i s’alliberaran 209.780 metres quadrats de carrer per a destinar-los a activitats per al vianant.

La iniciativa va començar el primer dissabte de febrer amb el tall a la Via Laietana entre plaça Urquinaona i plaça Antonio López, mentre que el carrer Gran de Gràcia es va tancar entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón amb l’objectiu de “recuperar els carrers per a les persones”.

Aquest cap de setmana es tornaran a repetir aquests talls -el dissabte a Via Laietana de 15.30 a 22.30, i a Gran de Gràcia de 17 a 21-, afegint el tall del carrer Aragó, que tindrà lloc el diumenge de 7 a 17, i el de Sants-Creu Coberta el dissabte de 16.30 a 21.30.

La Guàrdia Urbana durà a terme els talls de trànsit i efectuarà desviaments pels carrers Comte d’Urgell, Villarroel, Marina, Lepant i Padilla perquè els vehicles puguin travessar el carrer Aragó de manera transversal.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha afirmat que la iniciativa ‘Obrim carrers’ pretén ser “un projecte de festa, de gaudir de l’espai públic”, i ha celebrat que el tall del carrer Aragó del diumenge coincideixi amb el Dia Internacional de les Dones.

Ha explicat que pel carrer Aragó passen un total de 64.000 vehicles un diumenge al matí, per la qual cosa ha posat en valor la iniciativa per a reduir el nombre de cotxes i la contaminació: “Volem demostrar que els carrers poden ser una altra cosa perquè la ciutadania també els ocupa i els hi fa seus”, ha destacat.

Les restriccions de vehicles es repetiran cada primer cap de setmana de cada mes i la xifra de carrers s’incrementarà progressivament fins a sumar 10 vies troncals de la ciutat a la fi de 2020.

Propostes lúdiques

Amb l’objectiu que les persones puguin gaudir de l’espai als carrers, entre les 10 i les 15, el carrer Aragó acollirà una trentena d’activitats entre les quals hi haurà tallers, jocs, bàdminton, ping pong, futbol, música, sardanes o swing, entre altres.

A més, s’instal·laran cinc estructures de petites dimensions que faran de miradors des d’on es podrà observar com és el carrer Aragó sense cotxes.

A Via Laietana, Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia també hi hauran activitats i propostes lúdiques, i en el cas de Sants-Creu Coberta s’habilitaran dos escenaris amb programació organitzada pels comerciants i entitats locals.

Afectacions a les línies d’autobus

La restricció viària farà que diverses línies d’autobús modifiquin el seu recorregut i les parades s’anul·laran entre les 7 i les 17: les línies 54, 59, 63, 67, V9 i V13 modificaran els seus recorreguts desviant-se per Urgell, en sentit muntanya, i per Villarroel, en sentit mar.

D’altra banda, les línies 6, 62, D50 i V23 modificaran els seus recorreguts desviant-se per Marina, en sentit muntanya, i per Lepant, en sentit mar; i les línies 7, 19, 22, 24, 39, 47, V15, V17 i V19 tindran limitacions de recorregut i rutes parcials.

Més informació

Nou comentari