Canvis a la mobilitat: reducció de la L7 de FGC i reforç a la R2 de Rodalies

El metro es manté igual que la setmana passada

El transport públic de l’àrea de Barcelona continua adaptant la seva oferta al baix nivell de demanda que s’ha estabilitzat des d’aquesta última setmana, en la qual s’ha experimentat una ocupació mitjana del 10% de l’habitual a les diferents maneres de transport de la xarxa. En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha informat que les mesures extraordinàries per a contenir el contagi del coronavirus i el confinament han fet que es redueixi un 90% la demanda i es pugui continuar ajustant el servei respectant el límit d’un terç de l’ocupació màxima. Així doncs, la setmana vinent es manté la reducció de l’oferta d’entre el 33 i el 67%, amb ajustos variables segons la franja horària i amb mesures o reduccions puntuals.

El metro es mantindrà com la setmana passada, del 57-60% de l’oferta global, però variable en hora punta; el TRAM ofereix un 60% de l’oferta habitual de dia laborable, i el Bus tindrà un 40-45% de l’oferta. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) mantindrà un servei de cap de setmana (33% d’oferta) en la Línia Llobregat-Anoia; un servei de diumenges en la Línia Barcelona-Vallès, i una reducció del servei de la L7.

Rodalies mantindrà un 66% de l’oferta habitual de dia laborable amb alguna alteració: un reforç de la línia R2 els dies laborables en l’oferta en hora punta, i un canvi d’inici de la línia R3, que iniciarà el seu recorregut a Ripoll i no pararà en La Farga de Bebié ni en Borgonyà.

Nou comentari