Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canvis a les màquines del metro pels oblits massius de targetes de crèdit
  • CA

Una nova modalitat de venda a les màquines de TMB està intentant corregir una pífia endèmica entre els ciutadans barcelonins: oblidar-se la targeta de crèdit –o dèbit– després de comprar un bitllet. Segons un comunicat de Transports Metropolitans de Barcelona, la mitjana abans d’aquesta nova modalitat era de 100 targetes que quedaven sense amo a les distribuïdores automàtiques cada dia. Ara, però, fa dos mesos i mig que s’ha aplicat una nova tecnologia que no expedeix els títols de viatge fins que l’usuari no ha recollit la targeta. A més, si no el viatger no ho fa, s’emet una alarma d’avís.

I ha funcionat. Ara només es perden 6 targetes de crèdit al dia, informa TMB. Si bé una part d’aquesta reducció correspon a la pèrdua d’usuaris del transport públic per la pandèmia, la proporció també dona la raó a la iniciativa. L’índex d’oblit respecte als bitllets comprats abans era de 24 targetes per cada 10.000 compres. Actualment, en canvi, la xifra ha baixat fins a 1,7 targetes oblidades per cada 10.000 títols de viatge adquirits.

Abans d’implementar-se la nova funcionalitat, en comprar a les màquines amb la targeta de crèdit, el sistema expedia el títol i posteriorment es recollia la targeta. Això generava un gran nombre d’oblits per part dels usuaris, ja que recollien el títol i marxaven sense recollir la targeta. A més, el descuit implicava posar en marxa tot un procés de comunicació de l’oblit de l’objecte, recollida i custòdia per part del departament de seguretat i les gestions posteriors per al lliurament si el client la reclamava. Alhora, es podia donar la circumstància que algú fes ús fraudulent de la targeta si la trobava a la distribuïdora. Ara, tot això es reduirà de manera permanent a les màquines que disposen de lector de targeta Spire i Verifone.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa