Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calvet reconeix haver pecat d’optimistes amb la T-Mobilitat però en culpa l’empresa
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que “els retards” de la T-Mobilitat són culpa de “les dificultats de l’empresa” Soc Mobilitat. De la mateixa manera, ha reconegut haver pecat de fer “anuncis optimistes” sobre l’arribada del sistema digital que havia d’estar enllestit el gener de 2019 i que es va prorrogar, en un anunci del passat mes octubre, fins al 2021. Segons ha explicat el conseller, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha arribat a enviar 36 avisos de retard a SocMobilitat –encarregada d’implementar i gestionar la nova targeta– i que es van obrir set expedients de sanció, dels quals dos van ser en ferm. Així, el sector privat haurà de compensar l’ATM pels retards. 

“El projecte no el realitza la mateixa ATM”, sinó que “el fan empreses privades contractades” ha mantingut Calvet en la comissió parlamentària en què ha abordat el tema, en referència a la concessionària SocMobilitat, que inclou grans empreses com La Caixa, Indra o Fujitsu. Així, també ha anunciat que no correran presses execessives per tenir la T-Mobilitat en funcionament perquè prefereixen assegurar la “qualitat”. 

Així, en la mateixa compareixença que Calvet ha descartat que el projecte hagi estat “un desastre”, el conseller ha reconegut que “hi ha una confusió essencial respecte al que ha estat el desenvolupament” de la T-Mobilitat “i als eventuals retards”. Segons ha explicat, tots els terminis aplaçats tenen l’origen en les empreses privades que no han complert la seva part. Alhora, però, ha descartat fer una altra licitació.

Llarga vida a la banda magnètica

Sobre el canvi tecnològic del taquillatge, Calvet ha explicat que durant “un període extens” la validació sense contacte conviurà amb la magnètica, el que que implicarà la substitució d’equips per tenir la doble funcionalitat. I s’ha concretat que les primeres substitucions es faran als autobusos, durant el 2019. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa