Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bus a demanda de Montbau i la Vall d’Hebron arrencarà el 17 de gener
  • CA

Els veïns dels barris de Montbau i la Vall Hebron, al districte d’Horta-Guinardó, se sumaran als de Torre Baró i estrenaran el servei de bus a demanda a partir del 17 de gener.

Tal i com ha anunciat TMB, el nou servei posarà fi a la L135, que dona servei al barri i que actualment cobreix la ruta entre els barris amb una freqüència fixa de 45 minuts. De fet, diumenge, 16 de gener serà l’últim dia que aquest bus circularà.

En una presentació, TMB ha explcat que el servei de bus, El Meu Bus, funcionarà a demanda dels usuaris, que poden fer les peticions a través d’una aplicació (que es pot descarregar gratuïtament a les botigues virtuals d’Apple i Android) o bé per via telefònica. Només han d’indicar l’hora i la parada on volen que el recullin i la també la seva destinació. El recorregut del bus a demanda es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les diverses sol·licituds amb antelació.

En el cas de Montbau i la Vall d’Hebron hi ha 26 parades fixes (dues de les quals noves, al CAP d’Horta i l’Hospital Vall d’Hebron) per escollir el lloc de pujada i de baixada. Pel que fa als horaris, el servei funcionarà de 7 a 21 h els feiners, de 8 a 21 h els dissabtes i de 9 a 21 h els diumenges i festius.

Per altra banda, diversos informadors distribuiran cartells i fulls informatius als equipaments i entre els usuaris de l’autobús 135. A més, els dies 13 i 14 de gener s’explicarà als veïns en uns tallers com poden fer la descàrrega de l’app i acompanyar-los en el procés de registre i primeres reserves.

Amb aquest nou servei, TMB pretén donar un millor servei a usuaris que, per la seva ubicació, no tenen accés al gruix de la xarxa de Bus i Metro de Barcelona, o que tenen unes freqüències de pas no homologables a les grans zones de mobilitat de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa