Buch xifra en un 60% la reducció dels desplaçaments de cap de setmana a l’àrea metropolitana

Demana a l'Estat no "aigualir" l'esforç dels catalans barrejant dades amb la resta de territoris

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha xifrat en un 60% la reducció de desplaçaments de cap de setmana a l’àrea metropolitana. El màxim responsable polític dels Mossos d’Esquadra ha afirmat que “la gran majoria de catalans estan fent la feina” pel que fa a les restriccions a la mobilitat per la pandèmia de coronavirus a l’inici de el cap de setmana. La policia catalana ha desplegat 200 controls a les principals carreteres i autopistes per evitar desplaçaments a segones residències.

En una entrevista al Via Lliure de Rac1, ha assegurat que el trànsit a Catalunya ha seguit disminuint i ha detallat que aquest dissabte, fins a les 8.00 hores, a l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha hagut un 54% menys de circulació respecte a la setmana anterior i un 71,8% menys que el dissabte 7 de març.

Pel que fa a la circulació divendres a la mateixa zona, ha explicat que es va reduir un 60% respecte a divendres anterior i un 65% respecte a el 6 de març. Considera que les restriccions que imposa el decret d’estat d’alarma són massa laxes, i ha valorat: “Si un municipi decideix posar controls policials a l’entrada per vetllar pel compliment de la norma, fa bé”.

Sobre les dades que ha difós la Direcció General de Trànsit (DGT), Buch ha demanat no “aigualir” l’esforç dels catalans per “blanquejar” les xifres de desplaçaments d’altres zones de l’Estat. “No s’hi val”, s’ha queixat el conseller d’Interior. 

Quant al certificat d’autoresponsabilitat que va presentar el divendres, ha dit que pretén “agilitzar la feina” perquè diverses empreses feien documents similars per als seus empleats, i ha dit que és molt recomanable encara que no obligatori.

Nou comentari