Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bronca entre el PP i Òmnium per la campanya ‘Amnistia ara!’ al metro i els autobusos
  • CA

Òmnium Cultural i el PP de Barcelona mantenen una polèmica per la campanya Amnutia,ara!, que l’entitat està fent en espais publicitaris que ha contractat a les instal·lacions de TMB. Els populars han exigit que es retiri perquè consideren que “no s’hauria de permetre que al transport públic s’exhibeixi aquesta publicitat ideològica i partidista”. 

Per a Òmnium, aquesta petició “amaga una clara intenció de censurar i vulnerar de forma flagrant la llibertat d’expressió”. El vicepresident de l’entitat cultural, Marcel Mauri, ha lamentat el “nou intent” del PP per restringir drets fonamentals i “censurar idees”, fet que creu que atempta contra un dels pilars més bàsics de la democràcia, i que manté empresonat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. En unes declaracions que ha fet arribar l’entitat, Mauri ha constatat que la campanya per l’amnistia que té el suport del 80% de la societat catalana, informa l’Agència Catalana de Notícies.

La campanya és present des d’aquesta setmana a totes les comarques de Catalunya a través de murals, cartelleres de gran format a les entrades i sortides de les grans ciutats, i opis al carrer, entre d’altres formats. A Barcelona i l’Àrea Metropolitana, la campanya es pot veure al transport públic, com els autobusos, i a les principals estacions de metro i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El PP de Barcelona va demanar ahir a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que retirin la campanya d’Òmnium a favor dels presos del procés sobiranista del transport públic. El portaveu dels populars, Óscar Ramírez, va assegurar que s’està incomplint la normativa de TMB del 2009 que prohibeix de forma específica la publicitat de missatges ‘ideològics’. Ramírez considera que la campanya ‘Amnistía ara!’ té com a única finalitat provocar un debat social i acusa Colau de seguir “exercint d’altaveu del separatisme”.

Més notícies
Òmnium demana a Colau que Felip VI deixi de tenir “privilegis” a Barcelona
Notícia: Òmnium demana a Colau que Felip VI deixi de tenir “privilegis” a Barcelona
Comparteix
Marcel Mauri vol que l’Ajuntament deixi de cedir el Palauet Albéniz a la família reial espanyola
Atac amb crema d’objectes i banderes espanyoles a la seu d’Òmnium
Notícia: Atac amb crema d’objectes i banderes espanyoles a la seu d’Òmnium
Comparteix
L'entitat denuncia una "nova demostració d'intolerància" després dels fets

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa