La xarxa de Rodalies de Renfe ha tornat a ser notícia aquest dijous, però aquesta vegada no ho ha estat per cap vaga de maniquistes ni per cap incidència que provoqués retards en el funcionament dels trens. El motiu ha estat del tot impresivisible: s’han trobat uns bolets sobresortint d’una escletxa del sostre d’un vagó. Sense cap explicació aparent que justifiqui la presència d’aquests bolets a un tren de la línia 1 de Rodalies, una usuària ha compartit la foto a Twitter i ha reclamat si és que no hi havia cap “inspecció de sanitat” que s’encarregués de revisar els combois de la xarxa ferroviària de Renfe. La passatger ha indicat que havia pujat al vagó a les 9:12h del matí i que aquell tren anava en direcció a Arenys de Mar.

En poc temps, la piulada ha aplegat més de 500 retuits i ha forçat una resposta oficial per part de la companyia. Així, el compte oficial de Renfe ha reclamat informació per traslladar la queixa al departament corresponent, ha demanat “disculpes per les molèsties” i ha agraït l’avís de la ciutadana. Fonts oficials de la companyia, a última hora de la tarda, responen a aquest diari que de moment no hi ha més informació a afegir sobre el cas.

Pel que fa a la imatge, de moment es desconeix l’origen dels bolets. La principal hipòtesi compartida per diversos comentaris a la publicació original apunten a una manca d’higiene que hauria propiciat l’aparició des fongs. Altres persones ho veuen del tot improbable i plantegen com a única possibilitat que algú els deu haver col·locat expressament en aquella escletxa. Sigui com sigui, la fotografia ja s’ha estès i està intentant sent aclarida pels responsables ferroviaris. Mentrestant, les xarxes segueixen especulant sobre la possible procedència d’uns bolets que, això sí, han aparegut en plena temporada boletaire.

Nou comentari

Comparteix