El Bicing reprendrà la seva activitat a partir d’aquest dijous a les sis del matí, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. El consistori demana que es faci servir seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. L’Agència de Salut Pública de Barcelona demana que els usuaris es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic o aigua i sabó abans i després de cada trajecte per evitar un hipotètic contagi indirecte i que es faci servir una mascareta. També es demana utilitzar guants, que caldrà llençar un cop es deixi la bicicleta.

Tot i això, no es podrà utilitzar si fa menys de 14 dies que s’ha obtingut un diagnòstic positiu de coronavirus, si es manté algun símptoma o si s’ha estat en contacte amb algun diagnosticat. 

Aquest mateix dijous, el sindicat UGT ha demanat per carta a l’Ajuntament de Barcelona que activi el Bicing, que consideren un servei “segur i higiènic”. En canvi, CGT va demanar dilluns que no es reactivés fins que acabés l’estat d’alarma i hi hagués “garanties”. En aquell moments, fonts municipals van explicar a l’ACN que el Bicing es reobriria “en el moment en el qual es produeixi una variació de la situació i de les recomanacions mèdiques” que no desaconsellin la seva reobertura, i van garantir que, quan es fes, seria amb “les màximes garanties de seguretat i higiene”.

L’Ajuntament de Barcelona justifica la represa del servei per la tornada al treball de sectors no essencials i un cop la ciutadania “ja disposa de mesures de protecció personal”. A més, també remarca tenir en compte recomanacions com mantenir 2 metres de distància amb els altres ciclistes, procurar evitar l’ús de carrils bidireccionals i zones de vianants, evitar tocar-se la cara durant el trajecte i tapar-se la boca amb l’avantbraç a l’esternudar o tossir. També remarquen que és convenient utilitzar l’aplicació del Bicing per retirar i ancorar bicicletes directament des del telèfon mòbil.

57 noves estacions

En la represa del servei es posen en funcionament 57 noves estacions, algunes de les quals en barris on no disposaven de servei, com ara la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron. L’Ajuntament preveu que el 2020 es completin les 97 noves estacions previstes a l’ampliació del Bicing. Els abonaments es perllongaran el temps equivalent des de la suspensió del servei a la finalització de l’estat d’alarma. Així, els usuaris no perdran cap dia de servei.

L’Ajuntament de Barcelona també informa que s’han pres mesures per protegir el personal del servei. Tot el personal disposarà d’equips de protecció individual amb guants i mascaretes FPP2, s’assegurarà la distància de seguretat entre els treballadors, i es desinfectaran les eines, els espais de treball i les bicicletes que arriben del carrer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a abril 23, 2020 | 09:32
    Serafí Bandarra i Grataconys abril 23, 2020 | 09:32
    Si senyors es un servei"imprescindible"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa