Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Bicing creix un 25% i arribarà a 11 barris més
  • CA

El Bicing continua el desplegament de la nova xarxa d’estacions i incorporarà 97 nous punts, dels quals 22 estaran a 11 barris on fins ara no hi arribava el servei –la majoria situats a Nou Barris, Gràcia i Horta-Guinardó– i la resta en zones d’alta demanda. “És un pas molt important en la mobilitat sostenible a Barcelona”, ha celebrat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. Un cop completada aquesta segona fase, el Bicing disposarà de 519 estacions repartides per tota la ciutat, que comptaran amb 7.000 bicicletes.

El desplegament de les noves estacions es completarà en els pròxims mesos, tot i que ja n’hi ha 50 que estan preinstal·lades. “Culminem el procés de renovació i fem un esforç perquè arribi a nous barris, inclosos els de muntanya”, ha afegit Collboni. Per la seva banda, la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, considera que el nou Bincing suposa “un salt qualitatiu” important per l’aposta municipal per la bicicleta i ha anunciat que la intenció del consistori és continuar millorant la connectivitat de la xarxa de carrils bici. “Barcelona és una ciutat preparada per moure’s de forma segura amb bicicleta, però no s’acaba aquí”, ha avançat.

Millor distribució territorial

Les 97 noves estacions de Bicing s’han instal·lat o bé a punts estratègics per “reduir les diferències de cobertura territorial, afavorir al màxim la intermodalitat i donar servei a zones d’alta demanda”, segons l’Ajuntament. L’increment més important tindrà lloc a Horta-Guinardó (23), Nou Barris (16), Sants-Montjuïc (12), Sant Martí (10) i Gràcia (9). Pel que fa als barris que estrenaran presència del Bicing, destaca sobre tot Nou Barris –Canyelles, Roquetes, Verdum, Trinitat Nova i Ciutat Meridiana–, Horta-Guinardó –Vall d’Hebron, la Clota i el Carmel– i Gràcia –Vallcarca i la Salut–.  

Resum de la xarxa de Bicing / Ajuntament de Barcelona

Resum de la xarxa de Bicing / Ajuntament de Barcelona

Una altra de les novetats de la segona fase de desplegament del nou Bicing és l’increment de les bicicletes elèctriques gràcies a la bona acollida que han tingut. En un principi, el servei tenia previst incloure 1.000 unitats, una xifra que es doblarà fins a les 2.000, a les quals s’han de sumar 5.000 de mecàniques. Fonts municipals no descarten augmentar el nombre de bicicletes elèctriques en el futur, ja que el nou sistema fa servir un model de xassís únic que permet la seva transformació.

Més Bicing

El nou Bicing ha tingut molt bona acollida entre els barcelonins i ja compta amb gairebé 114.000 abonats, 11.000 més que el 2018. La mitjana diària és d’uns 44.000 usos, una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior, tot i que puntualment pot arribar fins als 51.000 usos en dies feiners.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa