Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ocuparà 120 places d’aparcament per fer-hi parcs i jardins
  • CA

Més de 60 col·lectius i entitats veïnals de Barcelona ocuparan 120 places d’aparcament per tota la ciutat per celebrar el Parking Day, que tindrà lloc el pròxim 20 de setembre. És un esdeveniment anual que se celebra a 200 ciutats de tot el món en el qual les entitats transformen de forma efímera places públiques d’aparcament en parcs i jardins per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

El Parking Day Barcelona, que està coordinat per la cooperativa Espai Ambiental i per l’Institut de Salut Global de Barcelona, comptarà amb 70 instal·lacions a tots els districtes de la ciutat que tenen una superfície conjunta de 1.500 metres quadrats. Durant el dia es programaran activitats, tallers i xerrades. L’edició d’enguany ocuparà un 60% més de places d’aparcament que la de l’any passat, segons els organitzadors.

Rutes amb bicicleta

Aquest any, a més, amb la col·laboració del Mapa Barcelona+Sostenible es podran trobar fàcilment totes les places d’aparcament ocupades i es faran rutes amb bicicleta per conèixer les diferents instal·lacions. En aquesta edició el Parking Day coincideix amb l’inici de la Setmana global de vaga i acció pel clima, que se celebra del 20 al 27 de setembre.

A l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el 50% de la contaminació és causada pel trànsit. Segons l’Agència de Salut Pública reduir els nivells de contaminació permetria salvar més de 400 persones cada any que moren com a conseqüència de malalties cardiovasculars i respiratòries associades a la pol·lució. “Cal reduir la presència i l’ús del transport privat motoritzat”, asseguren els organitzadors del Parking Day. “La mobilitat i transport sostenible és un dels àmbits prioritaris i més factibles on es pot actuar per fer front a l’emergència climàtica”.

Més notícies
La contaminació atmosfèrica causa més de 400 morts cada any a Barcelona
Notícia: La contaminació atmosfèrica causa més de 400 morts cada any a Barcelona
Comparteix
En l’última dècada han mort més de 3.700 persones per l’exposició continuada a nivells elevats de pol·lució
Setge de la Guàrdia Urbana a les VTC: més de deu multes al dia
Notícia: Setge de la Guàrdia Urbana a les VTC: més de deu multes al dia
Comparteix
La policia local posa 105 multes en els primers dies de setembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa